ZAŠTO SE NISU PONOVNO KANDIDIRALI?

VIŠNJA IVAČIĆ: Ako sam se kaj zamerila nemojte mi uzeti za zlo

Među općinskim načelnicima koji se više neće kandidirati za svoju dužnost je i jedna žena. Proteklih 12 godina na čelu Općine Pribislavec bila je Višnja Ivačić. Među projektima realiziranim u njenim mandatima posebno se izdvaja izgradnja nove osnovne škole. Međutim, u drugoj polovici 2019.godine općinu je potresla velika afera, jer je utvrđeno da je pokojna općinska referentica za proračun, financije i računovodstvo na vlastite račune isplaćivala ogromne iznose. Djelomičnom revizijom utvrđeno je da se radi o 6,7 milijuna kuna, a ovaj slučaj još uvijek nije raspetljan do kraja. Sve to uzdrmalo je i samu načelnicu te se odrazilo i na njezino zdravlje.

Što je glavni razlog zbog kojeg se niste ponovno kandidirali za mjesto načelnice u Općini Pribislavec?

-Na ovim lokalnim izborima se ne želim kandidirati prvenstveno zbog zdravstvenih razloga.

Realizaciju kojeg projekta smatrate najvažnijom?

-U politici sam se angažirala radi izgradnje novog objekta osnovne škole koji je mojim velikim osobnim angažmanom i zalaganjem mojih suradnika prošle godine i dovršen. Zahvaljujem svima koji su pomogli u realizaciji tog projekta od iznimne važnosti za našu općinu. Od 2009. godine do današnjih dana u Općini Pribislavec je realizirano mnogo projekata u vrijednosti 70 milijuna kuna. Mogla bih izdvojiti mnoge važne, od ambulante opće namjene do najsvježijeg projekta, nabavke navalnog vozila za potrebe DVD-a Pribislavec. Mnogi osporavaju realizirane projekte, ali svi projekti su evidentirani i valorizirani te ih svatko dobronamjeran može vidjeti, naravno ako želi. Doduše, neki bitni projekti nisu vidljivi naočigled, jer su uzemljeni, poput dvocijevnog sustava kanalizacije za cijelo područje Općine.

Hoćete li ostati politički aktivni ili odlazite u političku mirovinu?

-Što se tiče političkog angažmana za mene je on završen i odlazim u mirovinu. Osobno sam okružena obitelji i jedva čekam posvetiti se njima. Na  kraju svog političkog puta želim  zahvaliti županu i njegovim službama s kojima sam vrlo uspješno surađivala, kolegama načelnicima i gradonačelnicima, javnim poduzećima i ustanovama, medijima, svim poslovnim suradnicima odnosno izvođačima s kojima je Općina Pribislavec surađivala, svim vijećnicima predstavničkog tijela Općine, zamjenicima načelnice, suradnicima Jedinstvenog upravnog tijela Općine, svim predstavnicima udruga i ustanovama na području Općine, župniku crkve i svim dragim mještanima Općine Pribislavec. Iskreno i ljudski hvala na zajedničkoj suradnji  za dobrobit Pribislavca.

Svima želim poručiti ako sam se kaj zamerila nemojte mi uzeti za zlo!

Najnovije vijesti

Pročitajte više