Umjetnost u kamenu

Video: Klesarstvo Baranašić poznato je po kvaliteti svojih nadgrobnih spomenika diljem sjeverozapadne Hrvatske

Klesarstvo Baranašić

UMJETNOST U KAMENU

Obrada kamena jedna je od najstarijih ljudskih djelatnosti – od prvotne izrade oruđa i oružja do današnjeg klesarstva koje se najčešće vezuje uz izradu nadgrobnih spomenika te uređenje interijera i eksterijera.

Kako obradi svake vrste kamena treba pristupiti s osobitom pažnjom, a finalni proizvod je često jedinstven i neponovljiv, klesanje kamena smatra se vidom umjetnosti. Iz tog razloga 25 tonsku dizalicu i vozila Klesarstva Baranašić krasi slogan ‘Umjetnost u kamenu’.

TRADICIJA

Obrt je, sad već davne 1989.g. , osnovao Stjepan Baranašić, a posao danas vodi njegov sin Danijel.

Baranašići su kroz nešto više od tri desetljeća stvorili jednu od najvećih kamenoklesarskih tvrtki u Međimurju koja je po kvaliteti svojih nadgrobnih spomenika poznata diljem sjeverozapadne Hrvatske.

VELIKI IZBOR KAMENA I MODERNE TEHNOLOGIJE

Najmodernija tehnologija omogućava im rezanje, obradu i montažu svih vrsta kamena i granita. Arhitektonski granit u mogućnosti su preraditi od sirovog bloka izvađenog u kamenolomu do finalnog proizvoda kojeg isporučuju uz montažu.

U ponudi Klesarstva Baranašić nalazi se preko 300 vrsta granita, mramora i travertina, no po želji naručitelja osigurati će nabavu i drugih vrsta kamena u vrlo kratkom roku.

Bilo da se radio potrebi za izradom nadgrobnog spomenika ili kamenih elemenata za građevinu, Klesarstvu Baranašić možete se obratiti s povjerenjem. Odgovoriti će na svaki Vaš zahtjev, kako poštivanjem rokova, tako i kvalitetom obrade i postavljanja. Cilj je da novi korisnik postane i trajni korisnik njihovih usluga.

Klesarstvo Baranašić možete pronaći na adresi Glavna 103 u Palovcu gdje se nalazi i njihov izložbeni salon, a kontaktirati ih možete na broj telefona 040/639 – 382 ili putem e-maila klesarstvobaranasic@net.hr

Najnovije vijesti

Pročitajte više