U Supetru, vratima otoka Brača od 28. ožujka do 1. travnja održavalo se 18. izdanje Bisera Mora, najvećeg kulinarskog natjecanja i festivala gastronomije u ovom dijelu Europe. Organizator je bila međunarodna udruga Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) sa sjedištem u Splitu.
Okupila je ove godine preko 500 sudionika kuhara, konobara, strukovnih nastavnika, učenika ugostiteljskih škola i ugostiteljskih profesionalaca koji su se natjecali u čak 22 discipline kako bi odmjerili svoja gastronomska znanja, vještine, inovativnost, strast i ljubav prema struci.

Bili su ondje i predstavnici Srednje škole Prelog koje su natjecali u dvije discipline i vratili se s dvije medalje. Maturanti kuhari Klaudija Hajdinjak i Karlo Gracin Šardi nastupali su u disciplini „Timsko natjecanje škola“, pripremivši predjelo, glavno jelo i desert. Osvojili su srebrnu medalju. Mentorica im je bila Anica Naranđa, strukovna učiteljica kuharstva. Za predjelo su pripremili Karpaćo na posteljici od rukole, za glavno jelo Svinjski lungić u omotaču od bučinih sjemenki, a za desert „Međimursko zloto“/međimursku gibanicu.
Maturant konobar Marsel Grivec nastupio je u disciplini Posluživanje pjenušavog vina i flambiranje slatkog jela. I on je osvojio srebrnu medalju. Njegov mentor bio je stručni učitelj ugostiteljskog posluživanja Goran Žižek. Zahvaljujući ovim sjajnim rezultatima i Srednja škola Prelog primila je srebrnu plaketu za ostvarene ukupne rezultate.

Pripreme i realizacija odlaska na natjecanje Biser Mora financijski su omogućene sredstvima projekta ReCeZa – Regionalni centar Zabok, čiji je Srednja škola Prelog partner.
– Iznimno smo ponosni na rezultate naših učenika i mentora, od srca im čestitamo i želimo im još puno ovako odličnih rezultata u daljnjem radu i natjecanjima. Bravo, naši – ponosno će iz Srednje škole Prelog.