SLJEDEĆEG VIKENDA

Uživajte u Danima šibe i ribe u Kotoribi, za posjetitelje je osiguran i besplatni vlak

Autor: medjimurski.hr Foto/Video: Hana Batcha Frančić/Općina Kotoriba
- Advertisement -

Dani šibe i ribe, poznata manifestacija Općine Kotoriba i ove godine obilježava se početkom lipnja.  Održat će se u subotu i nedjelju, 3. i 4. lipnja 2023. godine na prostoru kod OŠ Jože Horvata Kotoriba, Ulica Ignaca Svetomartinskog.

Subotnji program počinje Ribijadom od 14 sati kada će mjesne udruge za sve posjetitelje pripremati različita tradicionalna jela od ribe. U 14:30 Dječji vrtić Kotoriba priprema likovnu radionicu za sve mališane, a u 15:30 počinje besplatna predstava “Šarenog svijeta” za svu djecu.

U subotu u 18 sati svoj nastup započinje grupa Oaza koja će zagrijati i rasplesati publiku, a nakon njih nastupa Lana Jurčević oko 22 sata. Za kraj večeri, na pozornicu se opet vraća lokalni bend Oaza.

Nedjeljni program započinje  Svetom misom u 9 sati. Za sve posjetitelje Općina Kotoriba je osigurala poseban vlak koji iz Varaždina kreće u 13:26 sati, a u Kotoribu stiže u 14:10 sati. (Polasci: Varaždin 13:26, Čakovec 13:38, Čakovec Buzovec 13:42, Mala Subotica 13:48, Čehovec 13:52, Donji Kraljevec 13:55, Donji Mihaljevec 14:02). Povratak posebnog vlaka iz Kotoribe je u 21:42.

U 14 sati svoja vrata otvara  etno zbirka na starom farofu u organizaciji Društva žena Kotoriba. Izložba će biti otvorena do 18 sati. U sklopu manifestacije u nedjelju, vrijedne članice Društva žena pripremit će na štandu kotoripski specijalitet – vanjkofce – za sve posjetitelje manifestacije kao i izložbu ručnih radova svojih članica.

Svoje vještine predstavit će i  tradicionalni zanati s područja Međimurja koji predstavljaju nematerjalno kulturno dobro ovog kraja.

Općina Kotoriba prijavila je “Umjeće i vještinu pletenja upotrebnih predmeta i suvenira od vrbove šibe” za upis nematerjalnog kulturnog dobra u Registar kulturnih dobara RH pa ćemo ove godine na poseban način prezentirati umjeće koje je obilježilo značajan dio povijesti Kotoribe. Prezentacija će uključivati scenski prikaz “Kotoripskog korpaškog sela”  u kojem će se prikazati nekadašnji način izrade košara od pripreme materijala do finalnog proizvoda od vrbove šibe kao i prikaz pletenja plota. U prezentaciji će  uz iskusnije košarače sudjelovati i mladi košarači Osnovne škole Jože Horvata iz Kotoribe.

Uz košaraštvo, prezentirat će se i ribolov odnosno stari alati i oprema korištena kroz povijest ribolova u Kotoribi.

U 15:00 sati ispod šatora svoj su program pripremile Mažoretkinje Kotoribe, nakon kojih nastupa KUD Kotoriba sa vokalno-tamburaškom sekcijom.

Za kraj nedjeljnog programa nastupa tamburaški sastav Frikovi s početkom u 16:00 sati.

Oba dana manifestacije najmlađi će moći uživati i u zabavnom parku u blizini šatora, a za djecu će u nedjelju posebna atrakcija biti i lov pastrve u bazenu. Uz bogatu gastronomsku ponudu u nedjelju, posjetitelji će moći kušati i poznati specijalitet – šaran na rašljama.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još