NIJE IH HTIO ZA SUSJEDE

UŽAS U PODRAVINI Zapalio imanje na koje su se htjeli doseliti Romi

Marijan Susenj/PIXSELL

Muškarac (29) s područja Podravskih Sesveta je u svibnju 2019. godine spalio štagalj na imanju na koje su se htjeli doseliti pripadnici romske nacionalne manjine, a sve zbog toga jer ih nije htio za susjede, javlja Podravski list.

Zbog ovog gnjusnog kaznenog djela kažnjen je uvjetnim zatvorom, ali se su tužitelji odlučili žaliti te su tražili da ga se strpa u zatvor.

– Okrivljeni 29-godišnjak proglašen je krivim da je 30. svibnja 2019. u Podravskim Sesvetama, platnenom krpom natopljenom benzinom prekrio predmete u štaglju kraj kuće u vlasništvu njegove 59-godišnje i 67-godišnje susjede i zapalio krpu upaljačem te tako izazvao požar koji je zahvatio cijeli štagalj. Sve s ciljem da odvrati 28-godišnjaka romske nacionalnosti od namjere da kupi kuću i štagalj od 59-godišnjakinje i 67-godišnjakinje, ne želeći da osoba romske nacionalnosti živi u njegovom susjedstvu – navode tužitelji, a prenosi Podravski list.

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podnijelo je 29. ožujka žalbu kako bi 29-godišnjak bio primjereno kažnjen za zločin koji je počinio.

Najnovije vijesti

Pročitajte više