ZAŠTITA PRIRODE

Uz trčanje i bicikliranje obilježite Svjetski dan voda

Informacijski centar Europe Direct Čakovec u suradnji s Međimurskom Sportskom Mrežom organizira virtualno trčanje od 5 km ili bicikliranje od 15 km. Cilj im je i na lokalnoj razini obilježili ovaj značajan datum te navedenom aktivnošću doprijeti do što većeg broja ljudi, istaknuvši pitku vodu kao osnovni element potreban za život.

Svjetski dan voda obilježava se 22. ožujka svake godine kako bi se skrenula pozornost ljudi diljem svijeta na važnost očuvanja vode za piće.

Obilježavanje Svjetskog dana voda prihvaćeno je na Konferenciji Ujedinjenih naroda o okolišu i razvoju koja je održana 1992. godine u Rio de Janeiru, u Brazilu.

Također, u sklopu virtualnog događaja, obilježavaju uspješan završetak projekta Međimurske prirode – Jave ustanove za zaštitu prirode ‘Med dvemi vodami’, čiji djelatnici međimursku prirodnu baštinu kao osnovni zadatak i uz nesebično zalaganje, trud i ljubav svih dionika, čuvaju od zaborava.

Zadatak je jednostavan, svoje sudjelovanje možete prijaviti od 1. do 7. ožujka 2021. godine, dok trčanje ili neku drugu tjelesnu aktivnost možete izvršiti u periodu od 13. do 21. ožujka. S obzirom na to da je događaj virtualan, pozivaju vas da objavite fotografije aktivnosti na društvenim mrežama, obavezno uz neku od međimurskih voda, potočića, bara, jezera ili rijeka.

– Svi prijavljeni sudionici dobivaju mogućnost besplatno obići Centar za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu, uz stručno vodstvo djelatnika, na datum 17. ožujka 2021. godine od 16:00 do 17:00 sati. (Svoj dolazak obavezno najaviti na e-mail: medjimurska.priroda@gmail.com) – javljaju iz Međimurske županije.

Oni naglašenog istraživačkog duha mogu prošetati, potrčati ili biciklirati poučnom stazom Svetomartinska Mura ili prošetati Matulovim gruntom u Frkanovcu.

Oni najbrži bit će nagrađeni vrijednim nagradama dok će svi rezultati biti objavljeni na društvenim mrežama.

– Radujemo se sudjelovanju, prijavama i fotografijama, kojima i u ovo izazovno vrijeme obilježavamo važne datume, ovog puta Svjetski dan voda te skrećemo pažnju na važnost pitke vode kao neprocjenjivog bogatstva koje moramo čuvati i brinuti o njemu, ali i značaj tjelesne aktivnosti kao temeljne za zdrav, dug i kvalitetan život koji Informacijski centar Europe Direct Čakovec promovira u mnogim svojim događanjima – istaknuli su organizatori.

UPUTE SUDIONICIMA

– Prijavite se na trčanje ili bicikliranje – tinyurl.com/prijave-virtualka (sudjelovanje je potpuno besplatno) – od 01.03. do 07.03. (limitirano na 200 sudionika)

– Imate tjedan dana da odradite odabranu aktivnost, pošaljete rezultat (screenshot vaše omiljene aplikacije) i fotografiju OBAVEZNO POKRAJ VODE (tekućica, stajačica, potok, bara, nije bitno) na virtualka@msm.hr od 13.03. do 21.03.

Slike će biti objavljene na društvenim mrežama.

– Svi sudionici koji su se prijavili putem obrasca i poslali fotografije dobivaju prigodnu majicu virtualne utrke na svoju adresu, a najbolji dobivaju i nagrade – poručuju iz Međimurske županije.

Najnovije vijesti

Pročitajte više