OČEVI I SINOVI VIDOVIĆ IZ KOTORIBE I DONJEG VIDOVCA

Uz rodbinstvo, veže ih nogomet i NK Vidovčan

Oni su s lijeva: Igor (33), Ivan (57), Antun (50) i Sandro (24) Vidović. Ivan je Igorov otac, dok je Sandro sin Antuna. Porijeklo im je kotoripsko, no zašlo je i u Donji Vidovec kamo je Ivan otišao u zetstvo pri tri i više desetljeća. Ovo je njihovo mini obiteljsko stablo koje u ovom članku nije primarno.

Primaran je nogomet za koji su svi vezani, svi ga igraju izuzev najstarijeg koji se lani gotovo nakon 50 godina oprostio od aktivnog igranja. Započeo je u kotoripskom Graničaru, nastavio u Dubravčanu u Donjoj Dubravi, igrao je u Omladincu Novo Selo Rok, Mladosti Sveta Marija i Vidovčanu Donji Vidovec gdje je poslije seniorskog igrao i veteranski nogomet. Ni brat Antun nije ostao vjeran Graničaru, gdje je započeo karijeru, pa se okušao u Vidovčanu, Mladosti Sveta Marija i Draškovcu, a karijeru će kao veteran zaključiti u klubu djetinjstva.

Ivanov sin Igor danas je već igrač veterana Vidovčana. Kažu da je otac Ivan tako dugo igrao za veterane  dok ne dovede nasljednika i da bi takvo pravilo, ako je moguće, trebalo postojati u klubu. Kao malac započeo je u NK Vidovčan, potom je igrao tri sezone u Dubravčanu Donja Dubrava i Graničaru Legrad pa se pred kraj seniorske karijere vratio u matični klub. Raduje što je Igor počeo igrati za solidni veteranski sastav Vidovčana koji je njegovim dolaskom postojao još jači. No, ne zadugo jer je na jednoj utakmici zaslužio isključenje zbog reakcije na jedan krvnički start na njega. Za tu reakciju je zaradio kaznu od 4 utakmice ne igranja, a glavni krivac samo dvije !? Ne ulazeći u odluku disciplinskog suca veteranske lige, pitamo se što je Igor tako „grdo” napravio da je pauzirao gotovo cijelu polusezonu !? Pamtljiv početak.

Dolazimo do najmlađeg Vidovića, Antunova sina Sandra, nogometnog vratara koji je karijeru započeo u svojoj Kotoribi u tamošnjem Graničaru. Nezadovoljan statusom i snagom talenta odlazi u Mladost Sveta Marija, a potom u Dubravčan Donja Dubrava, a početkom ove sezone u klub gdje su mu igrali i tata, stric i bratić, dakle zajednički im je i Vidovčan.

Zanimljivo je i to kako su svi svoja igračka umijeća pružili i NK Dubravčan.

Najnovije vijesti

Pročitajte više