MASKIRAJTE SE, ZAPLEŠITE I ZABAVITE SE

Uskoro tradicionalni ‘Fašnik u Goričanu’ uz ‘Goričke svate’ i još bogatije nagrade!

Autor: Hana Batcha Frančić Foto/Video: Hana Batcha Frančić, Općina Goričan
- Advertisement -

U nedjelju, 19. veljače 2023. godini, održat će se tradicionalni „Fašnik u Goričanu“. Okupljanje maškara je u 14 sati ispred Euroklime, od kuda kreće povorka, na čelu s „Goričkim svatima“ u organizaciji KUD-a Goričan i uz pratnju Puhačkog orkestra Goričan, kroz najfrekventnije ulice tog mjesta, kako bi što više ljudi moglo uživati u tom veselom šarenilu.

Nakon povorke, u Domu kulture u Goričanu predstavit će se fašničke skupine, uz plesni zabavni program DJ Alana, krafne, čaj i kuhano vino. Oko 16:30 sati proglasit će se najbolja dječja i najbolja odrasla maska. Organizator Fašnika, Općina Goričan, za tu je prigodu ponovno osigurala i lijepe novčane nagrade, koje su još veće nego prošle godine: 1. mjesto: 300 eura (2260 kuna), 2. mjesto: 200 eura (1506 kuna) i 3. mjesto: 100 eura (753 kune), kao i niz utješnih nagrada.

– Maksimalno ćemo se potruditi da na ovom Fašniku ponovno budu predstavljeni pravi tradicionalni gorički svatovi, s narodnim nošnjama, kopronima, zastavnjacima, sprječavanjem mlade, na šaljiv i zabavan način… – rekao je načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković.

Očekuje se sudjelovanje fašničkih skupina iz svih goričkih udruga, kao i udruga i mještane iz okolnih mjesta.

Općina Goričan poziva sve zainteresirane fašničke skupine da se prijave za sudjelovanje putem e-maila suradnik@gorican.hr do 17. veljače 2023. godine, te pozivaju sve da se maskiraju, dođu i zabave na uvijek veselom ‘Fašniku u Goričanu’!

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još