SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

Uskoro otvorenje svih poslovnih prostora u novoj upravno-poslovnoj zgradi, Kotoriba je sve ljepša!

Autor: Hana Batcha Frančić Foto/Video: Hana Batcha Frančić
- Advertisement -

Na sjednici Općinskog vijeća Općine Kotoriba održanoj u četvrtak, 16. ožujka 2023. godine, od 21 točke usvojeno je 20 njih, dok je ona o darivanju suvlasništva u zgradi tehničke kulture Gradu Čakovcu gotovo jednoglasno odbijena. Mnogo je novosti u ovoj općini, s pretežito puno dobrih vijesti.

AKTUALNI SAT

Na aktualnom satu raspravljalo se o uređenju ceste i staza uz novu upravno-poslovnu zgradu, što je posebno interesiralo vijećnika Bornu Valpatića i Ljubomira Grgeca, dok je vijećnik Roberto Ujlaki pitao što je sa strujom od zgrade starog vrtića koja se urušila (načelnik mu je odgovorio da je HEP iskopčao struju, a ormarić sa strujom će se preseliti na prikladnom mjesto) te upozorio na kvar u senzoru mjerača brzine i uključivanju semafora na ulazu u Kotoribu.

Načelnik Dario Friščić je istaknuo kako će očekuje rekonstrukciju ulice ZŽ 2040 ispred nove upravno-poslovne zgrade, u planu je i javna rasvjeta u Ulici Alojzija Stepinca te završetak rekonstrukcije objekta u sportskom parku NK Graničar i početak izgradnje dječjeg igrališta u centru.

Načelnik Dario Friščić govorio je i o novostima koje su se dogodile na području Općine, kao što su dovršetak ograde oko zgrade DV-a Kotoriba, prodaji 11 od 14 ponuđenih oranica i šuma ošasne imovine iza pokojnika koje je Općina morala preuzeti, nabavci klupa sa solarnim punjačima te završetku svih natječaja i najmu prostora u novoj upravno-poslovnoj zgradi, koja će uskoro imati otvorene sve poslovne prostore i zasjati u punom sjaju, a u zgradu će se ubrzo preseliti i općina.

– Sve je spremno za preseljenje u nove prostore Općine Kotoriba u novoj upravno-poslovnoj zgradi, a iduća sjednica održat će se u novoj zgradi – dodao je načelnik Dario Friščić.

Također je rekao i kako službenica za opće i financijske poslove Općine Kotoriba Ljubica Maltar uskoro odlazi u mirovinu, a nakon provedenog natječaja i testiranja, odlučeno je da će ju zamijeniti Marta Matulin iz Kotoribe.

USVOJENO 20 ODLUKA I IZVJEŠĆA

Sjednici su prisustvovali i predsjednik DVD-a Matija Hraščanec, ravnatelj Knjižnice Kotoribe Mario Friščić te zamjenica ravnateljice DV-a Kotoriba Diana Šarek, te su osvojena i izvješća o radu knjižnice, vrtića i DVD-a u 2022. godini. Usvojena su i izvješća o  izvršenju proračuna za 2022. godinu te raspodjeli poslovanja Općine za 2022. godinu (manjak u rezultatu poslovanja iznosi 124.191,29 eura te će se pokriti iz prihoda i primitaka poslovanja u 2023. godini), izvješća o izvršenju programa uređenja komunalne infrastrukture, javnih potreba u kulturi i sportu, socijalnog programa, radu načelnika, stanju zaštite od požara te planu zaštite za ovu godinu te Plana djelovanja za prirodne nepogode.

Izmijenjen je i Statut Općine Kotoriba s obzirom na novu adresu, usklađen Pravilnik o javnoj nabavi, kao i donesena odluka o mogućnosti prodaje poslovnog prostora u sadašnjoj zgradi općine (Kolodvorska 4) trenutnom zakupcu, OPG-u Siladi. Najviše rasprave na sjednici izazvala je točka o gospodarenju otpadom na području Kotoribe GKP Pre-koma, o čemu ćemo detaljnije napisati kasnije.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još