NOVA LOKACIJA

Umjesto u dvorani čakovečke Graditeljske škole u subotu cijepljenje u dvorani Mesapa Nedelišće

Međimurski župan Matija Posavec je, na današnjoj konferenciji za novinare Županijskog stožera civilne zaštite, najavio da će se u subotu, zbog organizacijskih razloga, dio naših sugrađana cijepiti u dvorani Mesapa Nedelišće umjesto u dvorani Graditeljske škole Čakovec.

O tome je govorila i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije prim. Marina Payerl-Pal, dr. med.

-Cijepljenje nastavljamo i ovog vikenda, samo se mijenja jedna lokacija. Umjesto u dvorani Graditeljske škole održat će se u dvorani Mesapa u Nedelišću, dok će se u Murskom Središću i Prelogu odvijati kao i dosada. Zahvaljujem svim građanima koji su se odazvali na cijepljenje i potičem ih da se drže termina kada su naručeni, jer se tako sprječava gužva i eventualno nezadovoljstvo, rekla je.

Nadovezala se i voditeljica Djelatnosti za epidemiologiju Višnja Smilović, dr.med.

-U subotu nas očekuje treća akcija masovnijeg cijepljenja u našoj županiji. Pozvano je 1500 osoba, od čega smo desetoro veće cijepili iz jednog doma umirovljenika odakle su trebali biti prevezeni, ali smo za njih uspjeli organizirati cijepljenje tamo. Tako da će se 650 osoba, umjesto u Čakovcu, cijepiti u Nedelišću na Mesapu i o tome smo ih već obavijestili, a po 420 će biti cijeplljeno u Murskom Središću i Prelogu.

U protekle dvije subote vidjelo smo da ujutro, kada kreće cijepljenje ljudi masovno dolaze i zato apeliramo da dođu u terminu kada su pozvani. Cjepiva ima za svakog tko je primio poziv. Uz AstraZenecino cjepivo koristit ćemo i određene količine Moderne i Pfizera.

Nema razloga dolaziti ranije od naznačenog termina, jer se tako stvaraju gužve, pa se time i produžava čekanje. Molim i članove obitelji koji dovoze svoje starije da paze na njih i obavezno ponesu njihove zdravstvene iskaznice. Kod teško pokretnih osoba da jedan član pratnje dođe s njima, jer su u suprotnom one izgubljene i teško same komuniciraju, apelirala je Smilović.

Najnovije vijesti

Pročitajte više