KLJUČNO IM JE OSIGURATI NOVČANU POMOĆ

Umirovljenici: Zamrzavanje cijena neće riješiti problem malih mirovina

Autor: N1 Foto/Video: Ilustracija
- Advertisement -

Zamrzavanjem cijena ne može se riješiti problem malih mirovina, poručili su u nedjelju iz platforme Umirovljenici zajedno nazivajući tu Vladinu odluku “vješto pripremljenim PR potezom Vlade”.

“Na zamrzavanje cijena za 30 artikala gledamo u prvom redu kao vješto pripremljen PR potez kojim Vlada želi pokazati svoju veliku brigu za dobrobit građana. Kako je svaka pomoć potrebitima uvijek dobro došla tako u navedenom kontekstu gledamo i na najavljeno zamrzavanje cijena”, navode u priopćenju.

Građanima, posebno umirovljenicima, ključno je osigurati novčanu pomoć, ali ciljano, tako da raspoloživi novac dobiju oni kojima je uistinu potreban. To znači da se mora uzeti u obzir prihodovni i imovinski cenzus kako bi se izbjeglo davanje pomoći i onima kojima pomoć nije potrebna, navode Umirovljenici zajedno.

Poručuju i da za 750 tisuća umirovljenika zamrzavanje cijena kao i paket mjera pomoći znače samo privremenu ‘vatrogasnu’ mjeru.

“Vlada bi pokazala da je ozbiljno krenula u obračun sa rastućim siromaštvom umirovljenika, kada bi uradila novi izračun mirovina za sve umirovljenike. Po prijedlogu Umirovljenici zajedno to bi bilo na bazi 75 -80 posto neto plaće u 10 najboljih godina uz AVM od 17 eura, odnosno uz najmanju mirovinu od 697 eura za 41/60-65”, poručuju.

Također traže i ukidanje penalizacije s navršenih 65 godina te Zakonom obvezujuću isplatu 13. mirovine, uskrsnice i božićnice umirovljenicima svake godine. – piše N1

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

FOTO Prvo ocjenjivanje pokazalo visoku kvalitetu žganica

Znano je, od davnine, da su žganice međimurskih žganičara...

Još jedna donacija američkih Hrvata kotoripskim udrugama

Zajednica Hrvata u Americi je mnogobrojna, a u gradu...

Budi navijač! Izbjegavaj protupravna ponašanja

Dostojanstveno podržavajmo hrvatsku nogometnu reprezentaciju na UEFA EURO 2024....

Humanitarni koncert „U spomen na Gustija Draksara“

Humanitarna udruga Fijolina i obitelj Petrović, uz suorganizaciju HDS...