"PONAVLJAČ" ZAUSTAVLJEN U DOMAŠINCU

UHIĆEN 36-GODIŠNJAK Vozio automobil bez vozačke dozvole i nije se zaustavio na zahtjev policije

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U subotu, 13. ožujka, u 21.30 sati na prometnici koja povezuje Dekanovec i Gardinovec, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Policijske postaje Prelog pokušali su zaustaviti Alfu Romeo, čakovečkih registarskih oznaka, javljaju iz Policijske uprave međimurske.

– Tom prilikom vozač nije postupio prema upućenim znacima policijskih službenika već je nastavio vožnju te je nešto kasnije zaustavljen u Domašincu. Tijekom policijskog postupanja vozač je odbio ponuđeno alkotestiranje, dok je provjerama putem evidencije vozača i vozačkih dozvola utvrđeno kako 36-godišnjak koji je upravljao Alfom, nema položeni vozački ispit – stoji u policijskom priopćenju.

Policijski službenici utvrdili su da je 36-godišnjak višestruki počinitelj prekršaja upravljana automobilom bez položenog vozačkog ispita te je prijetila je realna opasnost da će ponoviti isti prekršaj, zbog čega je uhićen i priveden u Policijsku postaju Prelog.

– Ujedno, temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama od 36-godišnjaka je privremeno oduzet osobni automobil zbog osnovane sumnje da je počinio prekršaj upravlja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a od ranije je u nekoliko navrata pravomoćno kažnjavan za opisani prekršaj. Oduzeti automobil vučnom službom prevezen je u nadzirano dvorište Policijske postaje Prelog – priopćili su iz policije.

Vozač Alfe zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama novčano je kažnjen u ukupnom iznosu od 13.000 kuna, uz izricanje zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

– Uz optužni prijedlog okrivljeni 36-godišnjak je zbog ponavljanja prekršaja upravljanja automobilom bez položenog vozačkog ispita, doveden dežurnom sucu prekršajnog odjela Općinskog suda u Čakovcu. Nakon saslušanja sudac je prihvatio prijedlog policije i okrivljeniku odredio zadržavanje te je potom sproveden u Zatvor u Varaždinu. Ujedno, 30-godišnja vlasnica automobila kažnjena je novčanim iznosom od 3.000 kuna zbog počinjenja prekršaja davanja vozila na upravljanje osobi za koju mogla ili morala znati da nema pravo upravljati vozilom (prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama) – zaključili su iz Policijske uprave međimurske.

Najnovije vijesti

Pročitajte više