KORONAKRIZA

Ugostitelji za 1. ožujka najavljuju prve otkaze, danas zadnji dan starih potpora

Nakon što je jučer postalo jasno da gospodarstvo ulazi u ožujak bez odluke o tome kako će se i u kojim iznosima isplaćivati naknade za očuvanje radnih mjesta, među poduzetnicima je zavladao očaj, a posebno u turističkom sektoru u kojem najavljuju otpuštanja s prvim danom ožujka, piše Jutarnji list.

Kako je potvrdio predsjednik Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić, udruga već ima najave manjih hotelijera kako s danom prestanka važenja mjera, a to je 1. ožujka, planiraju otpustiti dio zaposlenih.

– Riječ je o manjim hotelima, do maksimalno 20 zaposlenih, koji nisu obvezni izrađivati planove zbrinjavanja, a koji najavljuju da dio ljudi planiraju poslati na Zavod za zapošljavanje – rekao je Ostojić nakon jučerašnje sjednice Vlade.

On je još prije tjedan dana u ime sektora apelirao na Vladu da prestane odluku o financijskim mjerama donositi ‘mjesec za mjesec’ te predložio da se mjere produlje do kraja godine, no Vlada ne samo da to nije napravila, nego je prvi put odluku o mjerama odlučila odgoditi za razdoblje kad one već prestaju važiti, javlja Jutarnji list.

Najnovije vijesti

Pročitajte više