JOŠ NEMA PRAVOG PROLJEĆA

Uglavnom sunčano, ali bez velikih toplina

U ponedjeljak uglavnom suho sa sunčanim razdobljima, ali nemojte očekivati neku veliku toplinu. Poslijepodne postoji mogućnost za kraći proljetni pljusak. Puhat će umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar pa će biti svježe. Ujutro malo iznad nule, a najviša dnevna temperatura ide otprilike do deset Celzijevih stupnjeva.

Tijekom utorka će se nastaviti promjenjivo vrijeme uz izmjenu oblaka, malo sunca i kraćih naleta kiše, ponegdje i susnježice. Čini se da nisu u planu neke posebno niske temperature, ostalo bi u plusu, ali nema ni neke ozbiljne topline. Onako friško, tipično za rano proljeće. Puhat će umjeren, ponegdje i jak vjetar sjevernih smjerova pa će biti stupanj-dva hladnije nego u ponedjeljak.

U srijedu većinom suho, djelomično sunčano i svježe. Jutarnja temperatura bi mogla pasti malo ispod nule, a dnevna bi mogla do 9°C. Srijeda je dan koji možemo planirati na otvorenom jer će vrijeme biti uglavnom povoljno. Slično i tijekom četvrtka. Prohladno, većinom suho, izmjena oblaka i kraćih sunčanih razdoblja. Samo ponegdje koja kap kiše.

U petak i subotu promjenjivo i prohladno. Opet imamo veću mogućnost za kišu, čini se u manjoj količini. U gorju snijeg, a malo susnježice možda kratkotrajno bude i u nizinama. Temperatura će tijekom dana ostati jednoznamenkasta uz sjeverni vjetar.

Nešto bolje izgleda nedjelja kad bi trebalo biti većinom suho. Jutro malo hladnije, a danju stupanj-dva ugodnije. Dakle, u ovom tjednu nema neke prave proljetne topline iako nam u subotu, 20. ožujka počinje astronomsko proljeće u 10 sati i 37 minuta.

Na kraju napomena da je dobro redovito pratiti prognozu i na našem portalu, mobilnoj aplikaciji ili Twitteru jer su moguće i promjene u odnosu na ovu prognozu. Preporučamo da pratite i našu Facebook stranicu „Kad će Kiša“. (Prognozu napisao: Kristijan Božarov. Za detaljniju vremensku prognozu slobodno nazovite 060-555-555. Cijena 3,49 KN/min. iz fiksnih te 4,78 KN/min. iz mobilnih mreža. Davatelj usluge: HT d.d., Savska cesta 32, Zagreb, info tel. 0800-1234, prognoza izrađena 14.3.)

Najnovije vijesti

Pročitajte više