RANOPROLJETNO VRIJEME

Uglavnom suho sve do petka

U ponedjeljak ujutro hladno uz mraz, a danju sunčano i malo ugodnije. Vjetar slab, popodne ponegdje do umjeren sjeveroistočni.  Najniža temperatura između -5 i -1°C, a popodne ćemo vjerojatno uhvatiti 10 ili 11 stupnjeva u hladu. Tjedan počinjemo uz povoljnu i zdravu biometeorološku situaciju.

U utorak suho i djelomično sunčano uz slab do umjeren sjeverni vjetar. Zbog nešto oblaka tijekom noći i tog vjetra jutarnja temperatura će biti malo viša, a dnevna možda stupanj-dva niža nego u ponedjeljak. Ali sve je to relativno povoljno ranoproljetno vrijeme.

Srijeda bi nam trebala donijeti lijepo vrijeme uz laganu južinu i porast dnevne temperature. Ujutro će vjerojatno biti mraza uz temperaturu oko -2°C.

Tijekom četvrtka sve izraženija južina. Bit će suho, djelomično sunčano i toplije. Jutarnja temperatura još uvijek blizu nule, ali će dnevna vjerojatno narasti na 15-ak Celzijevih stupnjeva. Puhat će umjeren i pojačan jugozapadni vjetar uz nešto lošiju bioprognozu.

Nova promjena vremena s povremenim oborinama očekuje se oko petka. Izgleda oblačnije uz povremenu kišu. Jutarnja temperatura će biti viša, ali dnevna će se možda malo sniziti. Još uvijek bi trebao puhati jugozapadni vjetar.

Tijekom vikenda će se nastaviti oblačnije vrijeme, povremeno s kišom. Postupno će osvježiti uz sjeverni vjetar. Čini se da nisu u planu neke posebno niske temperature, ostalo bi u plusu, ali opći dojam će biti svježe uz povremenu kišu.

Najnovije vijesti

Pročitajte više