TJEDNA PROGNOZA

Uglavnom suho, krajem tjedna mogući proljetni pljusak

U ponedjeljak samo rano ujutro ponegdje može proletjeti koja snježna pahulja. Danju očekujemo suho, djelomično sunčano i vjetrovito vrijeme. Puhat će jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar koji dodatno pojačava osjećaj hladnoće. Jutarnja temperatura bi mogla pasti malo ispod nule, a dnevna će narasti do 6 ili 7°C.

I utorak djeluje prohladno i vjetrovito, ali će vjetra ipak biti nešto manje nego u ponedjeljak. Dan će proći suho i djelomično sunčano. Ujutro se očekuje slab mraz, a danju bi temperatura ipak trebala biti malo viša nego u ponedjeljak, možda uhvatimo devetku na termometru.

Mraza će vrlo vjerojatno biti i u srijedu ujutro. Danju suho, djelomično sunčano i napokon bez ikakvog većeg vjetra. To će odmah značiti i bolji osjećaj ugodnosti. Nakon jutarnjih -2°C popodnevna temperatura bi mogla narasti do 11 ili 12 Celzijevih stupnjeva.

Četvrtak nam donosi daljnje trend zatopljenja. Jutro još uvijek hladno uz moguć slab mraz, ali danju će uz dosta sunca i blagu južinu temperatura narasti na prosječnih 13 do 14 Celzijevih stupnjeva.

Još malo ugodnije i toplije vrijeme se očekuje u petak. Nakon prohladnog jutra danju će sunce i jugozapadni povjetarac donijeti porast temperature na toplih 16, ponegdje i 17 Celzijevih stupnjeva.

U subotu samo malo nestabilnije pa nije isključena mogućnost za koju kap kiše ili kratki proljetni pljusak. Ali bit će i sunca, a temperatura će još malo narasti. Nedjelja izgleda dosta dobra, uglavnom suha i djelomično sunčana. Nastavit će se ugodno toplo vrijeme uz temperaturu između 15 i 19°C.

Najnovije vijesti

Pročitajte više