ODRŽALI I REDOVNE SKUPŠTINE

Udruge Mladi informatički stručnjaci i Udruge Međimurski informatički klub na završnom druženju

Autor: Udruge MIK i MIS Foto/Video: Udruge MIK i MIS
- Advertisement -

Dana 20.5.2023. u prostoru Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje (TICM) partnerske udruge MIS i MIK održale su svoje redovne skupštine. Prihvaćanjem dnevnog reda, a nakon izbora radnih tijela zasjedanja, predsjednici udruga MIS (Dejan Drabić) i udruge MIK (Viktora Lazar) prisutnima su predstavili izvješća vezana uz proteklu kalendarsku godinu. U ime Nadzornog odbora udruge MIS obratio se s pozitivnim mišljenjem Miljenko Blažeka (MIS), a kod udruge MIK izvještaj je podnio Marin Drabić.

Pojedinačnim glasanjem, sva su izvješća izglasana jednoglasno. Kod udruge MIS, a uslijed okolnosti promjene mjesta stanovanja dosadašnje tajnice udruge MIS i zamolbe za promjenom, članovi Skupštine su pristupili izboru nove osobe. Za novu tajnicu udruge izabrana je jednoglasno Aleksandra Vuković Marinović.

U ime Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta organizacije i informatike (FOI) Varaždin, obratio se s nekoliko riječi prof. dr. sc. Dragutin Kermek, prodekan za studijske program i redovitog profesor. Prof. Kermek je voditelj Laboratorija za Web arhitekture, tehnologije, servise i sučelja, djelatnik je Katedre za teorijske i primijenjene osnove informacijskih znanosti te pridruženi član Katedre za informacijske tehnologije i računarstvo.

“Udruge MIS i MIK svojim djelovanjem daju poseban doprinos u omogućavanju i unapređenju obrazovanja djece i mladih, razvijanju i promicanju tehničke kulture, osobito računalne djelatnosti, prirodnih znanosti i istraživanja, općenito u stvaranju društva znanja. Posebno sam iznenađen raznovrsnošću STE(A)M sadržaja koji su udruge implementirale u svoj rad te tako izravno doprinose tehnološkom napretku društva i imaju značajan utjecaj na tržištu rada. Svojim zalaganjem kod djece i mladih razvijate vještine koje su im neophodne da se svakodnevno uspješno suočavaju s kompleksnim situacijama i iznalaze kreativna rješenja za probleme s kojima se susreću. Ove vještine primjenjive su u gotovo svim sferama te uvelike pridonose budućim obrazovnim i profesionalnim uspjesima. U ime fakulteta čestitam vam na vrhunskim uspjesima te vam želim nastavak uspješnog rada i suradnje.”

Nakon službenog dijela, za širi dio članstva, uključujući roditelje polaznika, djecu, uzvanike i goste, predstavljen je rad udruga unatrag godine dana. Predsjednici udruga pozdravili su nazočne i zahvalili se na velikom odazivu. Multimedijalna dvorana Tehnološko-inovacijskog centra Međimurja bila prekomjerno popunjena, a što dovoljno govori o ozbiljnosti tematike vezene uz obrazovanje djece.  U ime udruga, predsjednici su se zahvalili Međimurskoj županiji i Gradu Čakovcu na svesrdnoj podršci te prenijeli riječi isprike njihovih predstavnika zbog nemogućnosti dolaska. Župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini javili su se s porukom podrške u kojoj su istaknuli potporu daljnjem radu i suradnji.

Tijekom protekle godine, Centar izvrsnosti informatike i STEM centar Međimurske županije postali su pravi izvor znanja i inspiracije za mlade talente iz regije. Održane su razne radionice na kojima su sudionici imali priliku izgraditi svoje vještine programiranja, upoznati se s najnovijim tehnologijama i razviti kreativnost. Uz to, održani su i edukativni kampovi u kojima su sudionici imali priliku dublje se upustiti u područja poput robotike, razvoja računalnih igara, 3D modeliranja, matematike, fizike, kemije, modelarstva, IoT-a, inženjerstva i mnogih drugih znanstvenih disciplina.

Više pročitajte ovdje.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Evo kad počinje isplata mirovina za svibanj!

U srijedu 7. lipnja počinje isplata mirovina za svibanj...

Veleposlanik Bošnjak: Hrvati su preuzeli svoju djecu

Nakon oslobađajuće presude hrvatskim državljanima kojima se u Zambiji...