NAJAVLJEN DOLAZAK NOVIH LIJEČNIKA

U Županijskoj bolnici Čakovec raspisan veći broj specijalizacija

Na nedavnoj konferenciji za novinare Županijske bolnice Čakovec njezin v.d. ravnatelj Igor Šegović, dr.med., osvrnuo se na dolaske i odlaske liječnika.

-Dolasci i odlasci liječnika su, po meni, nešto sasvim normalno. Ljudi idu tamo gdje se bolje osjećaju, vjerojatno su i bolje plaćeni, a opet k nama dolaze oni koji u nama vide nešto pozitivno. Moram reći da ćemo mi sigurno dobiti jednog ili dva liječnika do kraja rujna, jer smo i u ovim vremenima uspjeli privući neke liječnike k nama.

Trenutno je veći problem naći medicinske sestre srednje stručne spreme, prvostupnica ima dovoljno, iako je i njih sve teže naći. Dosta medicinskih sestara već po završetku školovanja odlazi u Njemačku ili Austriju.

Kada je u pitanju liječnički kadar moram spomenuti da smo u posljednje vrijeme raspisali više specijalizacija. Tako su u tijeku tri specijalizacije iz hitne medicine, iz pedijatrije, pulmologije, gastroenterologije, ginekologije, kardiologije, nefrologije i opće kirurgije. Drago mi je što ima zainteresiranih i radimo na tome da liječnike koji su tek završili Medicinski fakultet dovedemo k nama.

U bolnicama nas je uvijek premalo i bilo bi idealno da nas je što više, jer tada je pacijent dobro zbrinut i dobro se osjeća. Uvijek će nam faliti kadrova, ali to je problem u cijelom našem zdravstvenom sustavu zbog manjka financijskih sredstava. Ipak, postojeća kadrovska slika kod nas je zadovoljavajuća i nastojimo našim pacijentima pružiti najbolju moguću uslugu, rekao je Šegović.

Najnovije vijesti

Pročitajte više