SREDNJI VIJEK ILI POŠTIVANJE ŽENSKIH PRAVA?

U Varaždinu ove subote dvije povorke – ‘Hod za život’ i ‘Subotom za slobodu’

Autor: PU međimurska Foto/Video: Marko Jurinec/Pixsell, Bruno Fantulin/Pixsell
- Advertisement -

Policijska uprava varaždinska je zaprimila prijavu javnog okupljanja, od Udruge u ime obitelji da će u subotu, 7. svibnja 2022. godine u vremenu od 10.30 do 12.30 sati na prostoru ulica i trgova Grada Varaždina, održati mirno okupljanje – javni prosvjed pod nazivom ‘Hod za život u Varaždinu‘.

Također, je u isto vrijeme na prostoru Šetališta Josipa Jurja Strossmayera od Udruge mladih V.U.K. Varaždin, zaprimljena prijava javnog okupljanja za održavanje mirnog okupljanja – javnog prosvjeda pod nazivom „Slanje poruke tolerancije, ravnopravnosti, poštivanja ženskih prava i ljudskih sloboda“.

– Prilikom prijavljivanja javnog okupljanja organizatori su upozoreni na obveze koje su im propisane Zakonom o javnom okupljanju i Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira. Navedenim obavezama su se dužni pridržavati svi sudionici oba prosvjeda.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske će sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima snimati javna okupljanja i poduzimati mjere i radnje osiguranja navedenih javnih okupljanja – kažu iz policije.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još