KORONA U SUSJEDSTVU

U Varaždinskoj županiji 98 novih slučajeva zaraze, preminule tri osobe

U Varaždinskoj županiji je tijekom 24 sata evidentirano 98 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 376, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 679.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalaze se 104 osobe s težom kliničkom slikom, od kojih su 62 smještene na lokaciji u Varaždinu, a 42 osobe su u Klenovniku. U jedinici intenzivnog liječenja nalazi se 17 osoba, od kojih je 16 na respiratoru, a u posljednja 24 sata preminule su tri osobe pozitivne na COVID-19.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 811 uzoraka pri čemu je udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima 30 posto, a udio u svim testiranim uzorcima iznosi 12 posto.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirano je 17.454 osoba pozitivnih na COVID-19. Aktivnih slučajeva je 747.

Pozivamo sve građane da svoj interes za cijepljenjem iskažu prijavom na portalu cijepise.zdravlje.hr jer će isti koristiti na pozivanje na cijepljenje u predstojećem razdoblju.

U privitku šaljemo pregled novih slučajeva prema jedinicama lokalne samouprave na području Varaždinske županije.

Sve odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske su dostupne na njihovim službenim stranicama.

Jednako tako su i sve preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dostupne na webu putem sljedeće poveznice.

Najnovije vijesti

Pročitajte više