POGLEDAJTE PROGRAM

U utorak, 6. prosinca, Grad Prelog obilježava svojih 25 godina!

Autor: Hana Batcha Frančić Foto/Video: Hana Batcha Frančić, Grad Prelog
- Advertisement -

U utorak, 6. prosinca 2022. godine obilježit će se Dan Grada Preloga. „Svaki dan je bitan u životu i čovjeka i grada, a utorak je sajmeni dan u Prelogu, pa imamo i sreće da na taj dan pada Dan Grada Preloga. Ove godine je 25 godina Grada Preloga, a dobit ćemo i jednog novog počasnog građanina“, najavio je gradonačelnik Ljubomir Kolarek na nedavnoj press konferenciji.

Gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek

Taj će svečani dan započeti u 9 sati polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred centralnog križa na groblju u Prelogu, a od 9 do 13 sati za sve građane organizirano je druženje u centru Preloga, na Trgu sv. Jakoba, uz tradicionalnu budilicu limenom glazbom.

U 11 sati predviđen je obilazak završenih gradilišta na području Grada Preloga, od Marine preko novouređene ulice Ivana Meštrovića do rasvjete u Čehovcu i velikog dijela aglomeracije.

Prelog

U 16.30 sati održat će se sveta misa u Crkvi sv. Jakoba u Prelogu, a nakon toga, u 17.30 sati polaganje vijenaca na Spomen ploču znamenitim Hrvatima priločke Župe te otkrivanje biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na Trgu sv. Jakoba.

Dan Grada Preloga završit će svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Preloga u 18 sati u Domu kulture te tradicionalnim druženjem u Gradskoj kavani Lovac.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još