GRAD VARAŽDIN

U tijeku je savjetovanje o izmjenama urbanističkog plana uređenje povijesne jezgre

U razdoblju od 1. ožujka do 30. ožujka 2021. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o izradi IV. izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja povijesne jezgre grada Varaždina (IV. IiD UPU-a povijesne jezgre).

– Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću jest upoznavanje javnosti s Nacrtom Odluke o izradi IV. IiD UPU-a povijesne jezgre te prikupljanje mišljenja, primjedbi i prijedloga, kao i eventualno prihvaćanje zakonitih i stručno utemeljenih mišljenja, primjedbi i prijedloga – javljaju iz Grada Varaždina.

Osnovna pitanja koja se trebaju urediti i svrha koja se želi postići jest da se kroz postupak izrade i donošenja IV. IiD UPU-a povijesne jezgre u ciljanom obuhvatu ispita:

– temeljem Inicijative pod red. brojem 14./2018. Izvješća – rekonstrukcija i nadogradnja bivše robne kuće „Vama” radi gradnje stanova u višim etažama,

– temeljem Inicijative pod red. brojem e-2019 Izvješća – usklađenje odnosno prenamjena prostora u Ulici P. Preradovića 4.

Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje kao i sam Nacrt Odluke nalaze se na web stranici Grada Varaždina pod rednim brojem 14.

– Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca zaključno do 30. ožujka 2021. godine na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za komunalne poslove, urbanizam i zaštitu okoliša, Trg slobode 12/II, Varaždin, s naznakom „Primjedbe, prijedlozi i mišljenja na Nacrt Odluke o izradi IV. IiD UPU-a povijesne jezgre grada Varaždina” ili na e-mail adresu: komunal@varazdin.hr, također putem obrasca – stoji u priopćenju iz Grada Varaždina,

Najnovije vijesti

Pročitajte više