U Pribislavcu nestalo još najmanje milijun kuna gotovog općinskog novca od komunalne naknade!

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Otkako je prije mjesec i pol dana preuzeo funkciju načelnika Općine Pribislavec, Matija Ladić, zajedno sa svojom ekipom, stalno nailazi na računovodstvene nepravilnosti, koje mu je u nasljeđe ostavila bivša vlast. Već je javnosti poznata brojka od 6,7 milijuna kuna koji su nestali preko računa, a onda i oko 700 tisuća kuna gotovine, koja je podizana s bankomata. O tome još traje istraga. Ovih dana novi šok.

– Zasad imamo tek prve podatke i nezahvalno je govoriti o cifri, ali moram reći da je nestalo najmanje milijun kuna od uplaćenih komunalnih naknada. Naši mještani dolazili bi u prostorije Općine, uplatili komunalnu naknadu i dobili za to urednu uplatnicu. No, ta gotovina nije uplaćivana na račun Općine Pribislavec. Odnosno taj novac je nestao. Radi se o uplatama unatrag desetak godina i dosad još nismo pregledali sve fascikle. To je dug i mukotrpan posao, kako bi kvalitetno pripremili prijavu državnim organima – kazao nam je načelnik Ladić.

S obzirom na to da Općina treba funkcionirati i dalje, načelnik kaže kako su morali povući crtu i nastaviti od nule. Ono što je bilo prije mora se detaljno pregledati, a sve nezakonite radnje prijaviti organima gonjenja. No, mišljenja je da će se ovakvi “duhovi” iz ormara još dugo pojavljivati!

Podsjetimo, zadnja tri mandata, dakle 12 godina, načelnica Općine Pribislavec bila je Višnja Ivačić, koja se upravo zbog ranije otkrivene afere s nestankom općinskog novca nije kandidirala za novi mandat. Istražni organi, čini se, imat će u Pribislavcu još dugo vremena pune ruke posla.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još