NOVA RADNA MJESTA OTVARAJU NOVE STANOVE

U Prelogu će se graditi stotinjak novih stanova

Ubrzani razvoj poduzetništva, zbog kojeg su gospodarske zone na tom području popunjene, uz stalan interes za otvaranje novih čini Grad Prelog sredinom poželjnom za živjeti. Otvaranje novih radnih mjesta za sobom povlači i potrebu stambene izgradnje kako bi se, dijelu onih koji će u Prelog doći raditi, osigurali uvjeti za rješavanje stambenog pitanja. Preloški gradonačelnik Ljubomir Kolarek nabrojao nam je planove za nekoliko takvih investicija koje bi trebale rezultirati sa stotinjak novih stanova.

-U najavi imamo nekoliko investicija vezanih uz stanogradnju. Na posljednoj sjednici Gradskog vijeća donijeli smo odluku koja u jednom dijelu omogućuje, da tako kažem, ciljanu stambenu izgradnju. Tu će se graditi, prema nekim najavama, šezdestak stanova. Jednako tako postoji interes za izgradnju 22 stana na Trgu dr.Franje Tuđmana, a u fazi javne nabave je i izgradnja 20 stanova putem POS-ove stanogradnje. Osim toga postoje interesenti za stambenu izgradnju na tri velike parcele koje su ostale na jugu Preloga i nadam se da će, već tijekom travnja, te parcele biti prodane, iznosi svoja očekivanja gradonačelnik.

Jedna od lokacija na kojoj bi ove godine trebala započeti izgradnja stanova

Kako doznajemo iza jednog od navedenih projekata, koji bi trebao započeti tijekom ove godine, stoji preloška tvrtka HGH d.o.o. u čijem je vlasništvu i Hotel Prelog u središtu grada. Očekuje se da će projekti biti završeni početkom travnja, nakon čega slijedi ishođenje građevinske dozvole i početak radova. U zgradi, smještenoj na lokaciji centar-istok, će biti 68 stanova površine od 45 do 80 četvornih metara.

Ovakve investicije, naravno, vode povećanju broja stanovnika u samom Prelogu.

-Možemo raspravljati koliko je to dobro ili nije S jedne strane ti ljudi napuštaju manje sredine u kojima su dosada živjeli, ali dolaze ovdje gdje im je osiguran posao, vrtić, osnovnoškolsko i srednješkolsko obrazovanje djece, bolja je cestovna povezanost i, sve u svemu, životni standard im je veći, nabraja komparativne prednosti svoga grada Kolarek.

Iako za grad veličine Preloga stotinjak novih stanova zvuči kao velika brojka i to bi se moglo pokazati nedovoljnim s obzirom na intenzitet otvaranja novih radnih mjesta u tamošnjim poduzećima.

-Nekoliko preloških tvrtki najavljuje daljnje proširenje i to u postojećim zonama. Zasada imam informaciju da to planiraju tri tvrtke koje će povećati svoje proizvodne pogone od 1.500 do 3.000 četvornih metara površine. Zbog toga nam predstoji proširenje gospodarske zone sjever gdje se trenutno uređuje komunalna infrastruktura i radovi bi trebali završiti do 1.rujna. Tamo već imamo prodano tri hektara površine što samo potvrđuje da interes itekako postoji i uvjeren sam da će dodatno rasti kada realiziramo projekt preloške obilaznice, najavljuje nove projekte Kolarek.

Najnovije vijesti

Pročitajte više