JAVLJA POLICIJA

U Piškorovcu, Domašincu, Kotoribi i Kuršancu građani dragovoljno predali oružje i streljivo

Marko Dimic/PIXSELL

U radu Policijske uprave međimurske jedan od najvažnijih prioriteta je suzbijanje nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava.

Upravo s ciljem da se građani potaknu i odluče na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, vrlo često na području Policijske uprave međimurske provode se preventivne akcije u sklopu nacionalne kampanje ‘Manje oružja, manje tragedija’.

– Tako su prošlog petka i subote (26. i 27. veljače 2021.), policijski službenici Policijskih postaja Prelog i Čakovec uspostavili informativne punktove u Piškorovcu, Domašincu, Kotoribi i Kuršancu, kako bi se mještanima tih naselja omogućila dragovoljna predaja oružja, streljiva i dr. minsko-eksplozivna sredstva. Brojni građani prihvatili su poziv preloških i čakovečkih policajaca te su dragovoljno predali ukupno 291 komad streljiva različitih kalibara, dvije automatske puške (Crvena Zastava, model M-70, tzv. “kalašnjikov”), tri spremnika za automatsku pušku, pištolj (Walther 9 mm) i zračnu pušku – stoji u priopćenju Policijske uprave međimurske.

Predano oružja pohranjeno je u skladištu Policijske uprave međimurske.

Najnovije vijesti

Pročitajte više