DRUGA FAZA CIJEPLJENJA

Na tri punkta u Međimurju cijepljeno 1.500 osoba

U subotu, 27. veljače, u Međimurskoj županiji organizirana je druga faza cijepljenja protiv SARS-CoV-2 osoba starije životne dobi iznad 65 godina te osoba s kroničnim bolestima koje su podnijeli zahtjev za cijepljenje. Akcija je i ovog puta održana na tri punkta, no u nešto većem opsegu. U dvorani Graditeljske škole Čakovec te dvoranama osnovnih škola u Prelogu i Murskom Središću cijepljeno je 1500 građana od čega je 680 u Čakovcu, 410 u Prelogu i 410 u Murskom Središću.

Kako bi sve prošlo u najboljem redu, konce organizacijskog segmenta držali su angažirani liječnici obiteljske medicine, epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo, timovi hitne medicine, volonteri Crvenog križa, učenici i zaposlenici škola, članovi DVD-a, komunalni redari i policija.

– U prvoj akciji održanoj 20. veljače cijepljeno je 1.100 osoba na tri punkta. Ove subote zahvaćeno je nešto više ljudi te je na tri lokacije pozvano 1.500 osoba starije životne dobi iznad 65 godina te osoba s kroničnim bolestima. Plan za dalje je da se zbog efikasnije filtracije pozivanja na cijepljenje uključe i ostali liječnici, na način da prema dijagnozama i težini bolesti izrade prioritetnu listu, kako bi se putem pozivnog centra cjepivom mogli zaštiti teško bolesni pacijenti bez obzira na godine te naravno oni u rizičnim skupinama.

Upravo zato se nadamo da će već sljedeći vikend biti pozvani i pacijenti kojima je bez obzira na godine zaista potrebno cjepivo. Napominjemo, tko god je naručen i pozvan taj će cjepivo dobiti – istaknula je Višnja Smilović, dr. med., specijalist epidemiolog iz Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije te apelirala onima koji će ubuduće biti naručeni da na cijepljenje dolaze u točno vrijeme u kojem su pozvani kako bi se izbjeglo stvaranje nepotrebne gužve i čekanje u redu ispred dvorane za cijepljenje, jer cjepiva za sve pozvane ima.

Foto: Korina Ban

Prijavu za cijepljenje protiv SARS-CoV-2 možete izvršiti putem uspostavljene internetske platforme za prijavu cijepljenja koja je optimizirana za sve web preglednike, mobitele i tablete te je postavljena na internet stranici Doma zdravlja Čakovec (https://dzck.hr/cijepljenje/), a o vremenu i mjestu cijepljena građani će biti obaviješteni telefonom.

Također, u funkciji je pozivni centar Doma zdravlja za prijavu zainteresiranih za cijepljenje na broju 040/372-350. Osobe koje nisu u mogućnosti doći na cijepno mjesto, cijepit će mobilni tim ili liječnik obiteljske medicine. Najava testiranja može se izvršiti na broju 040/386-841 ili na e-mail adresi mikrobiologija@zzjz-ck.hr.

Najnovije vijesti

Pročitajte više