ROBADJE: MALO SELO NA SLOVENSKOJ GRANICI

U “Marijinoj hiži” dočekat će vas živopisni bubnjar Nebojša Božić!

Nebojša Božić (66), nekad poznati bubnjar u brojnim sastavima ali i vrijedan poduzetnik, danas se bavi seljačkim turizmom u Robadju kod Štrigove, podno Mađerkina brega. Proizvođač je vrhunskog vina, a kao rođeni Slavonac, u sezoni svinjokolja sam pravi kulena, kulenovu seku, kobasice, suši slaninu, meso z tiblice… Na svom imanju, nazvanom “Marijina hiža”, gostima i putnicima namjernicima svakodnevno nudi ugodan odmor u njegovoj kušaoni, uz mesne delicije i vino po želji: od rajnskog rizlinga do sauvignona. Onima kojima se svidi, vino mogu ponijeti i kućama.

 Ima i velik vrt, gdje cijele godine ubire povrće za sebe i svoje goste. Kako je i ljubitelj kuhanja, Nebojša tijekom vikenda priprema bograč, grah, gulaš i druge finote, a uz prethodnu najavu i svako drugo jelo.

Kao dugogodišnji glazbenik, Nebojša je izuzetan domaćin, zabavan, elokventan (samo ga nemojte pitati o politici!), pa se gosti u njegovom društvu uvijek ugodno osjećaju. Zanima ga i politika, ali samo na facebooku, gdje na svoj način kritizira sve anomalije u društvu. Njegovi su komentari kratki, britki i uglavnom puni humora, kakav je i on sam. Nenadmašan je u dosjetkama, ponekad običnom puku neshvatljiv, ali ga zato rado čitaju brojni prijatelji širom svijeta. Nebojša je uvijek prvi u komentarima na aktualne događaje. Često se prepričava slučaj kad je svim prijateljima na fejsu zahvaljivao kad su si oni međusobno čestitali sretan Božić. Aludirajući na svoje prezime.

-Pa ljepše zvuči kad ti netko poželi blagoslovljen Božić nego, recimo, da ti netko poželi blagoslovljen Plenković!, napisao je tada.

Nebojša (koji izgledom neodoljivo podsjeća na Borisa Bizetića iz Rokera s Moravu) godinama je svirao u čakovečkom Hotelu “Park” s grupom Aquarius, u kojoj je pjevala Marija Jambrošić. S njom su proputovali i dosta svijeta.

Upravo zbog svega toga, iz Nedelišća je još prošle godine krenula inicijativa da se kod njega u Robadju priredi druženje međimurskih (isluženih?) bubnjara. Već su dolazak najavili Ivan Oreški (Eufoni), Drago Novak Buco (Meteori), Drago Jurgec Đuza (Peti as, Vulkan, Zrinski…), Radomir Grujić Lalo (Demoni) i još neki. Naravno, osim bubnjara, prema raspoloživom prostoru, trebali su doći i drugi kolege, prateći glazbenici. No, zbog koronavirusa zasad je sve odgođeno za neka zdravija vremena. Istina, i sada ga rodo pojedinačno posjećuju neki od bivših bubnjara da razmijene sjećanja i nazdrave odličnim rajnskim rizlingom.

Najnovije vijesti

Pročitajte više