LAG MURA-DRAVA

U Mađarskoj predstavljen Hrvatski katolički kalendar za 2023. godinu

Autor: LAG Mura Drava Foto/Video: LAG Mura Drava
- Advertisement -

U Serdahelu je nedavno upriličeno predstavljanje vrijedne publikacije – Hrvatskog katoličkog kalendara za 2023. – namijenjenog Hrvatima u Mađarskoj kako bi im pisana materinja riječ bila pri ruci i kada je o duhovnom sadržaju riječ.

Izdanje, tiskano u Budimpešti, uredila je Lilla Trubić koja je na predstavljanju u Serdahelu naglasila da se bogatstvo knjige očituje i u zastupljenosti različitih narječja našega jezika.

“U Hrvatski katolički kalendar uvrštene su svećeničke homilije iznesene na svečanim misama tijekom protekle godine u raznim dijelovima Mađarske u kojima žive i Hrvati. U publikaciji se mogu pročitati i razgovori sa svećenicima, zapisi o crkvenim običajima, te stihovi koje su napisali biskupi, svećenici i pučki pjesnici, a ugodno iznenađenje čitateljicama i čitateljima svakako će biti recepti za tradicionalna blagdanska jela iz gradišćanske, pomurske, podravske, baranjske, peštanske te bačke regije“, rekao je Mario Moharić, predsjednik LAG-a Mura-Drava, te jedan od nakladnika monografije Međimurska gibanica. Primjerke te raskošne, nedavno tiskane, monografije Mario Moharić poklonio je uzvanicima i urednici Kalendara Lilli Trubić.

Promociji u Serdahelu prisustvovali su i počasni konzul Republike Hrvatske u Nagykanizsi dr. Atila Kos, glasnogovornik Hrvata u mađarskom parlamentu Jozo Solga, direktor EGTS-a Mura regija Stjepan Tišljer, župnik Župe sv. Leonarda u Goričanu Josip Drvoderić (jedan od suradnika uredništva Hrvatskog katoličkog kalendara).

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Evo kad počinje isplata mirovina za svibanj!

U srijedu 7. lipnja počinje isplata mirovina za svibanj...

Veleposlanik Bošnjak: Hrvati su preuzeli svoju djecu

Nakon oslobađajuće presude hrvatskim državljanima kojima se u Zambiji...