FOTO/VIDEO U hotelu Panorama u Prelogu dodijeljena priznanja najuspješnijim obrtnicima

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

U petak, 10. prosinca 2021. godine u Hotelu Panorama – DG Sportu u Prelogu svečano je obilježen Dan Obrtničke komore Međimurja, uz dodjelu najviših priznanja Obrtničke komore Međimurja i visokih priznanja Hrvatske obrtničke komore.

Župan Matija Posavec; Ljubomir Kolarek, saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga, koji je ove godine s ponosom bio domaćin ovog događaja; gradonačelnik Grada Mursko Središte Dražen Srpak, voditelj Odsjeka za gospodarstvo, europske programe i projekte Grada Čakovca Slobodan Veinović i predsjednik Županijske komore Čakovec Mladen Križaić bili su samo neki od mnogih uzvanika koji su upriličili ovu za obrtnike važnu svečanost, kojom Obrtnička komora Međimurja obilježava 27 godina svog rada.

– Dana 9. prosinca 1994. godine značajan je datum za Obrtničku komoru Međimurske županije jer je tada održana Osnivačka skupština Obrtničke komore Međimurske županije i međimurski su obrtnici ponovno dobili svoju komoru koja je ukinuta 60-ih godina prošlog stoljeća – istaknuo je administrativni tajnik gradonačelnika Grada Preloga Željko Sokač, voditelj manifestacije.

– Kroz ovih 27 godina puno se obrta otvorilo i zatvorilo, a najniža stopa obrta bila je 2016. godine, kad je bilo samo 1195 obrta. No, s današnjim danom imamo 1500 obrtnika, odnosno 300 obrta više – istaknuo je predsjednik Obrtničke komore Međimurje Boris Lukovnjak.

Župan Matija Posavec dodao je kako Međimurje s današnjim danom ima točno 1504 obrtnika, a samo u ovoj godini ima 173 novootvorenih obrta, a gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek pohvalio je Prelog, koji trenutno broj 105 obrtnika i više od 200 trgovačkih društava koja se bave gospodarstvom.

Svečanost je upriličena i nastupom Martine Sabljak i Deana Mošmondora iz glazbenog centra SUITA iz Nedelišća te na kraju prigodnim domjenkom. Evo imena svih dobitnika:

NAGRADE OBRTNIČKE KOMORE MEĐIMURJA ZA 2021. GODINU

Vrhunac priznanja, nagradu za životno djelo – statua „Obrtnik Međimurja“ dodijeljena je Božidaru Horvatu, serviseru vatrogasnih aparata iz Knezovaca za 31 godinu rada u obrtništvu kao uglednom, uspješnom i časnom obrtniku za izuzetan doprinos u osnivanju i razvoju obrtničkih institucija, te za dugogodišnji uspješan rad na promidžbi obrtništva, za kojeg je župan Matija Posavec rekao:

– To je čovjek koji danas svoj posao radi s istim žarom kao i od prvog dana!

Plakete „Majstor godine“ za postignute značajne poslovne rezultate, ostvarena tehnološka unapređenja, postignutu visoku razinu kvalitete proizvoda i usluga, za postignute visoke rezultate u poduci za obrtnička zvanja dobili su: zidar iz Podbresta Ivan Višnjić, ugostiteljica iz Čakovca Sandra Novak i elektroinstalater iz Hodošana Josip Markati.

Diplome za izniman doprinos u promidžbi, poticanju i unapređenju obrtništva i obrtničkog komorskog sustava dobili su: elektroinstalater iz Donjeg Mihaljevca Marko Panić, kozmetičarka iz Merhatovca Kristina Strniščak, ugostitelj iz Čakovca Davor Mesarić, soboslikar-ličilac iz Čakovca Ivica Ladić te tajnik Obrtničke komore Međimurja Robert Varga.

Priznanja za dugogodišnji marljiv i ustrajan rad u obrtu i razvoju obrtništva (20 godišnjaci) dobili su: informatičar iz Šenkovca Zvonimir Kolar, ugostitelj iz Mihovljana Stjepan Horvat, soboslikar-ličilac iz Čakovca Zdenko Piknjač, vlasnica servisa za čišćenje iz Turčišća Mirjana Smrtić, informatičar iz Čakovca Marinko Borlinić, proizvođač unutarnjih i vanjskih sjenila iz Murskog Središta Dragan Turk, staklar iz Kotoribe Damir Berta, autoprijevoznik iz Totovca Stjepan Bajkovec, autoprijevoznik iz Brezovca Ivan Kos, autoprijevoznik iz Slakovca Krunoslav Korunić, vlasnik marketinškog obrta iz Miklavca Zlatko Novak, krojač iz Murskog Središta Christian Posavec, obrađivač plastike iz Preloga Stjepan Furdi, tesar iz Mihovljana Siniša Vrbanec, peradar iz Donjeg Vidovca Tihomir Žuljić, informatičar iz Čakovca Davor Fileš, informatičarka iz Strahoninca Branka Blagus, cvjećarka iz Pušćina Sanja Zamuda i peradar iz Svete Marije Siniša Poljak.

NAGRADE HRVATSKE OBRTNIČKE KOMORE ZA 2021. GODINU

Zahvalnice za izniman doprinos razvoju obrtništva i unapređenju rada obrtničkih asocijacija primili su: Pučko otvoreno učilište Čakovec, profesorica iz Graditeljske škole Čakovec Tatjana Lukman, profesorica iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Blaženka Dasović te profesorica Jasenka Pleh i profesor Branko Stanić iz Tehničke škole Čakovec.

Priznanje Hrvatske obrtničke komore za izniman doprinos razvoju obrtništva i unapređenju rada obrtničkih asocijacija dobili su: vulkanizer iz Donje Dubrave Vladimir Čmrlec, košaraš iz Kotoribe Boris Pogorelec, autolimar iz Šenkovca Drago Šegović, strojobravar iz Stanetinca Radovan Škrobar te staklar iz Murskog Središta Dragutin Vabec.

Povelju Hrvatske Obrtničke komore za izniman doprinos razvoju obrtništva i unapređenju rada obrtničkih asocijacija primili su informatičar iz Čakovca Nenad Šimunić, kozmetičarka iz Merhatovca Kristina Strniščak i elektroinstalater iz Donjeg Mihaljevca Marko Panić.

Svima čestitamo od srca! Pogledajte našu fotogaleriju i video.

- Advertisement -

Podijeli:


Najnovije

Pročitajte još