TESTIRAN CIJELI RAZRED

U Gimnaziji Josipa Slavenskog u Čakovcu 11 učenika zaraženo koronavirusom

Večernji list doznaje da je čak 11 učenika u jednom razredu Gimnazije Josipa Slavenskog u Čakovcu zaraženo koronavirusom. Radi se o učenicima drugog razreda u dobi od 15 i 16 godina.

Prvo je zaraza utvrđena kod šestero učenika koji su u samoizolaciji od 26. veljače, a petero ih je nalaz u kojem piše da su pozitivni dobilo danas, nekoliko sati nakon što su testirani.

– Kako bi se utvrdilo kakvo je stanje u razredu s obzirom da smo imali nekoliko zaraženih učenika, epidemiolozi su u dogovoru sa školskom liječnicom odlučili da se provede testiranje cijelog razreda. To je danas i učinjeno, i utvrđeno da je još petero djece pozitivno. Dakle, u tom jednom razredu zaraženo je 11 djece. Izvan tog razreda nemamo ni jednog pozitivnog učenika i nastavnika – kaže za Večernji list ravnateljica Sandra Breka-Ovčar.

U samoizolaciji je još jedan učenik, brat učenika iz tog razreda sa zaraženima.

– Mislim da je dobro što se testirao cijeli razred. Je li riječ o novim sojevima ili o čemu drugom, tko je bio nulti širitelj i sično, ne bih u to ulazila – dodala je.

Nema, ističe, osnova za prelazak cijele škole na online nastavu. Do 12. ožujka je cijeli taj razred u samoizolaciji, a učenici kojima je zaraza utvrđena danas, bit će u samoizolaciji do 15. ožujka. Ti učenici koji su testirani danas bili su asimtomatski prijenosnici, dok je prva grupa dosad razvila određene simptome, piše Večernji list.

– U školi smo vrlo disciplinirani u provođenju svih mjera, ali eto, dogodilo se. Ne znamo otkud je krenulo. Većina učenika iz tog razreda su putnici, druže se i izvan škole – kaže ravnateljica.

Najnovije vijesti

Pročitajte više