ZAVRŠIO U ZATVORU

U Držimurcu dolijao još jedan ‘nepopravljivi’ vozač. Upravljao automobilom bez vozačke i pijan

U nedjelju, 21. ožujka, u 23.25 sati u Držimurcu, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske, zaustavili su Volkswagen Golf, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 30-godišnji vozač, javljaju iz Policijske uprave međimurske.

– Alkotestiranjem vozača utvrđeno je kako je upravljao Golfom pod utjecajem alkohola od 1,55 promila. Ujedno, provjerama putem evidencija vozača i vozačkih dozvola utvrđeno je kako je 30-godišnjak upravljao automobilom bez položenog vozačkog ispita. Policijski službenici uhiti su 30-godišnjaka te ga priveli u Policijski postaju Prelog.

Zbog počinjenja prekršaja upravljanja automobilom pod utjecajem alkohola iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 30-godišnjak je kažnjen izricanjem novčane kazne u iznosu od 10.000 kuna, uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseci. Obzirom da je 30-godišnjak višestruki povratnik u počinjenju prekršaja upravljanja automobilom bez položenog vozačkog ispita, uz optužni prijedlog doveden je dežurnoj sutkinji prekršajnog odjela Općinskog suda u Čakovcu – stoji u policijskom priopćenju.

Nakon saslušanja sutkinja je prihvatila prijedlog policije i okrivljeniku odredila zadržavanje te je potom sproveden u Zatvor u Varaždinu.

Najnovije vijesti

Pročitajte više