U PROGRAMU

U četvrtak se otvaraju vanjski bazeni u Čakovcu! Dani Grada još donose Festival sporta, izložbu fotografija te koncerte

Autor: Grad Čakovec Foto/Video: Grad Čakovec
- Advertisement -

Tek nas nekoliko sati dijeli do svečanog otvorenja novih sadržaja za Međimurje i Čakovec, ali i naše goste. U sklopu postojećih Gradskih bazena „Marija Ružić“ u zoni Sportsko rekreacijskog centra „Mladost“ otvorit će se novi vanjski bazeni.

– Toliko dugo očekivani vanjski bazeni ovdje su zbog građana, djece i mladih, nadam se da će ispuniti sva njihova očekivanja. U okviru Dana grada Čakovca, u četvrtak 26. svibnja u 16 sati svečano ćemo otvoriti bazene, uz promociju spota „Kad si u Čakovcu“. Pritom ćemo vidjeti sve ljepote našeg grada popraćene nastupom mnogobrojnih udruga, klubova i sportaša, a čast da se prvi okupaju imat će naši mladi, plivači iz tri čakovečka kluba. Uz vrhunsku enogastronomsku ponudu, mjesta za igru, kampiranje, odmor, sunčališta i drugo, ovo će zasigurno postati novo mjesto ljetnog okupljanja svih uzrasta iz cijele regije i šire – rekla je čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini i pozvala sve na svečanost otvorenja, ali i na kupanje od petka, 27. svibnja kada i službeno otvaramo novu sezonu kupanja na otvorenom.

Prije otvaranja bazena, djeca će sudjelovati na Festivalu sporta

U sklopu proslave Dana Grada Čakovca po peti puta ovog će četvrtka biti održan Festival sporta „Čakovec živi sport“ od 9 do 12 sati. Na toj manifestaciji čakovečki sportski klubovi predstavit će svoje aktivnosti na štandovima i sportskim poligonima na Trgu Republike. Na štandovima ispred Doma Sindikata i na potezu prema Perivoju Zrinskih klubovi će dijeliti letke, promo materijale, predstaviti sportske rekvizite i na lcd televizorima ili prijenosnim računalima vrtjeti promo spotove ili isječke s natjecanja. Kako uživo izgleda nogomet, košarka, rukomet, odbojka, judo, tenis, gimnastika, rolanje ili stolni tenis bit će prezentirano na mini sportskim borilištima u samom gradskom središtu, koji će biti prilagođeni djeci i mladima.

U Centru za kulturu otvorenje izložbe Ivice Žiškovića u 19 i koncert Pjevačkog zbora „Josip Štolcer Slavenski“ od 20 sati

Večer je rezervirana za dokumentarnu fotografiju Ivice Žiškovića, uz izložbu „Čakovec nekoć 6“ koja svoja vrata otvara u Centru za kulturu Čakovec od 19 sati. Uz organizaciju CZK-a i Facebook grupe “Čakovčanke i Čakovčanci” predstavit će se likovna kronika grada. Kao platforma građana koja njeguje povijesno-kulturno nasljeđe svog grada, Facebook grupa šestu godinu zaredom organizira izložbu starih fotografija. Za razliku od prethodnih izložaba koje su bile tematski koncipirane i posvećene određenim dijelovima grada poput nekadašnjega kupališta ili Starog grada, na ovogodišnjoj izložbi predstavljeni su radovi jednoga od članova grupe – Ivice Žiškovića, umirovljenog novinara i fotografa koji se četrdesetak godina profesionalno bavio novinarstvom pišući za List Međimurje i dopisništvo Večernjega lista u Čakovcu.

Nakon izložbe, od 20 sati tribinu Čakovec četvrtkom zauzima Pjevački zbor „Josip Štolcer Slavenski“ Čakovec. Pritom su uz dirigenticu Senku Bašek, gošće Blanku Tkalčić, mezzosopran i Tamaru Korunek, sopran te klavirsku pratnju Danijela Ota, pripremili Program uz Dan Grada Čakovca. Pjevački zbor „Josip Štolcer Slavenski“ osnovan je u Čakovcu 1975. godine, a od 1982. nosi ime jednog od najistaknutijih hrvatskih skladatelja, rodom iz Čakovca. Od tada, pa do danas, u zboru je pjevalo oko 550 pjevača – amatera. Zbor je dobitnik šest Zlatnih plaketa HSK na susretima održanim u Novom Vinodolskom  i Novigradu Istarskom, dobitnik pet Srebrnih plakete HSK na susretima održanim Rijeci,  Novom Vinodolskom, Novigradu Istarskom i Rovinju te mnogih drugih priznanja.

CIJELI PROGRAM

- Advertisement -

Podijeli:


Najnovije

Pročitajte još