U CENTRU MED DVEMI VODAMI: “Plava krila u leptira”

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Centar za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu je sredinom veljače otvorio svoja vrata za posjet najavljenih grupa. Zbog popuštanja epidemioloških mjera te povećanog interesa individualnih posjetitelja od petka 12. ožujka ponovno je otvoren i za individualne dolaske.

Galerijski postav Mura i Drava upoznali su proteklog tjedna između ostalog i mališani Dječjeg vrtića Cipelica iz Čakovca. U Križovec su stigli s roditeljima (jedan roditelj s djetetom).

Obilazak je bio organiziran i proveden u skladu s epidemiološkim mjerama u više manjih grupa. Djelatnice Centra Sara Srša, Sara Janković i Mihaela Mesarić su za djecu u četvrtoj godini života pripremile posebnu priču i radionicu o leptiru plavcu. Odgojna skupina Balončići, Područnog odjela Vjeverica naime provodi projekt “Plava krila u leptira” unutar kojeg se vrtićarce želi upoznati s zaštićenom vrstom leptira plavca u Međimurju te senzibilizirati djecu od najmanje dobi s potrebom očuvanja životinjskih i biljnim vrsta u Međimurju. Projekt provode odgojiteljice Sanja Solak i Ivana Novak Domjanić. U fokusu aktivnosti su ekološka dimenzija, zdrav okoliš i obveza čuvanja okoliša.

Centar Med dvemi vodami radi prema zimskom radnom vremenu (koje vrijedi od 1. studenoga do 30. travnja) srijedom i četvrtkom od 8 do 15 sati, a u petak, subotu i nedjelju od 10 do 16 sati (posljednji ulaz u 15 sati). Tijekom subote i nedjelje organizirano je stručno vođenje kroz postav u 15 sati.

Organizirate li izlet za grupu članova udruge, izletnika, planinara, poslovnih partnera ili ekipe koja jednostavno želi posjetiti Centar, a koja broji maksimalno do 25 osoba, slobodno najavite i rezervirate dolazak grupe putem online obrasca: https://med-dvemi-vodami.info/rezerviraj/ ili na broj mobitela 095 928 4145 (Sara).

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Gardinovčani u slatkoj formi

Jučer smo pisali o UG 'Gardruža' Gardinovec kao nositeljima...

FOTO Mladi ih dostojno prezentirali

Danas su mali folkloraši KUD-a  Donji Vidovec  u Goričanu...