NA ZADOVOLJSTVO PRODAVAČA I KUPACA

U Čakovcu uskoro moderna tržnica sa svim popratnim sadržajima

Lijepo vrijeme pogoduje intenzitetu radova na kompletnoj rekonstrukciji gradske tržnice u Čakovcu. Zahvatom će biti obuhvaćena obnova postojećih i izgradnja novih instalacija, uređenje partera trga i zelenih površina, postavljanje urbanog mobilijara, zatim parkirališnih mjesta na zapadnom dijelu, uređenje zelene tržnice s klupama za prodaju u natkrivenom i otvorenom dijelu, kao i izgradnju zatvorenog dijela tržnice za prodaju mesnih i mliječnih prerađevina.

Na sjednici Gradskog vijeća Čakovca, na kojoj je donijeta odluka o gradnji, iznijet je podatak da će radovi, prema procjeni ovlaštene tvrtke, stajati ukupno nešto više od 8 milijuna kuna. Sada se gradi prva i druga faza, koja obuhvaća uređenje zelene tržnice i zatvoreni dio (5,4 milijuna), dok će se u trećoj fazi urediti trg zapadno od tržnice (1,1 milijun). Sredstva su osigurana u proračunu Grada Čakovca.

-Iako su dugo trajale pripreme i razmatrani razni prijedlozi gdje i kako urediti tržnicu, ipak smo se odlučili za ovaj prijedlog. Vjerujem da će njegovom realizacijom, odnosno završetkom radova, biti  zadovoljni i kupci i prodavači. K tome bit će to ugodno mjesto kamo će naši građani i gosti rado doći, prošetati, sresti drage ljude, popričati… Bit će to jedna prava mala, ali moderna tržnica sa svim sadržajima – ponosno ističe gradonačelnik Čakovca, Stjepan Kovač.

Da radovi dobro napreduju može se vidjeti i na fotografijama, koje je snimio i ustupio našem portalu medjimurski.hr Čakovčanin Đorđe Grković, umirovljeni nastavnik. Snimio ih je iz svog stana koji nadvisuje tržnicu.

-Najkompliciraniji dio radova, temelji s raznim instalacijama, (po mojoj skromnoj procjeni) je gotov. Mislim da će rekonstrukcija završiti u predviđeno vrijeme – kaže Grković.

Vjerujemo da će tako i biti.

(M.G.)

Najnovije vijesti

Pročitajte više