DANAS SE OBILJEŽAVA DAN ODSJEKA UČITELJSKOG FAKULTETA U ČAKOVCU

U Aleji velikana bit će otkrivena bista prof.dr. Zvonimiru Bartoliću, književniku i bivšem dekanu

Danas, u ponedjeljak, 26. travnja 2021. godine u 10 sati ispred Učiteljskog fakulteta u Čakovcu (Ante Starčevića 55, Čakovec) u okviru obilježavanja Dana Međimurske županije otkrit će se bista Zvonimiru Bartoliću. Tom prigodom obilježit će se i Dan Odsjeka Učiteljskog fakulteta u Čakovcu.

-Posebno napominjem da će u sklopu obilježavanja 142. godišnjice obrazovanja učitelja u parku Odsjeka u Čakovcu biti upriličeno i otkrivanje biste prof. dr. Zvonimiru Bartoliću, našem bivšem dekanu, vrsnom znanstveniku, sveučilišnom profesoru te saborskom zastupniku.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bista profesora Bartolića bit će četvrta po redu u našoj Aleji velikana pa će se tako prof. dr. Zvonimir Bartolić naći uz bok dr. Ivana Novaka, akademika Vinka Žganca te književnika Nikole Pavića. Bistu zajednički podižu Međimurska županija, Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu te Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a otkrit će je župan Matija Posavec – rekla nam je prof. dr. sc. Blaženka Filipan-Žignić, prodekanica za poslovanje, studij i studente na Odsjeku u Čakovcu.

Najnovije vijesti

Pročitajte više