Na današnjoj preloškoj tržnici kupci su manje gledali ono što je na tezgama, a više ono ispred i kraj njih, a to su bile vreće s paprikama, grahom, krastavcima i krumpirom. Sve za osiguranje zimnice.
Naravno, grah je bio najskuplji. Vreća od 10 kg neočišćenog nudila se po 180 kuna, a očišćenog po 40 kuna za kilogram. Od paprika „paradajzerica“ se u vrećama mogla kupiti za 50, 60, odnosno 70 kuna, a što je ovisilo o kvaliteti i prodavačima.
Sitni krastavci su bili po 12 kuna za kilogram, no pogodbom se cijena mogla spustiti. Krumpira je bilo napretek u različitim pakovanjima. Vreću krumpira od 10 kilograma mogli ste kupiti za 30 kuna, pakirano u vrećicama od 5 kilograma za 20 kuna.
Nabrojat ćemo neke cijene povrtnih kultura:
-patliđan 10 kn/kg
-ljuti feferoni 20 kn/kg
-luk 5 kn/kg
-mahuna 25 kn/kg
-mrkva 10 kn/kg
-celer 12 kn/kg
-paprika babura 10 kn/kg
-rajčica 10 kn/kg
-luk 5 kn/kg
-paprika crvena 10 kn/kg
Zanimljivo je spomenuti kako su neki od proizvoda na jednom „podravskom“ štandu bili jeftiniji i za 2 kune po kilogramu.
Voće smo ostavili kraj. Domaće šljive, breskve i kruške bile su 12 kuna za kilogram, jedino su domaće jabuke prodavane po 8 kuna.
Moramo pohvaliti i one prodavače koji si daju posebnoga truda oko uređenja prodajnoga mjesta pa je na takvom ugodnije i kupovati, normalno uz ljubaznost prodavača.