KANDIDATURA MARIA MARUŠEVCA

Super Mario iz Čakovca pokreće oluju sa sjevera

Mario Maruševac danas je, ispred Slobodne Hrvatske, najavio svoju kandidaturu za gradonačelnika Čakovca. Na konferenciji  za novinare u centru grada govorio je o motivima i ciljevima svoje kandidature.

-Želim bolji i sretniji Čakovec. Zato ću se boriti da našem gradu vratim status i ugled kakav je imao u ne tako davnoj prošlosti. Gradsku upravu planiram pretvoriti u servis svih građana, poduzetnika, obrtnika, ugostitelja, OPG-ova i poljoprivrednika, jer ona ne smije biti svrha sama sebi. Tijekom mog mandata svim građanima i tvrtkama biti će ukinut prirez, a dokle god bude trajala pandemija grad neće ugostiteljima naplaćivati korištenje terasa i gradskih površina. Želim razviti pravu suradnju s uredom Međimurske županije i kroz to dobiti sinergiju za poticanje većih i kvalitetnijih projekata na području grada. Gradske investicije planiram financirati novcem iz EU fondova, a ne kao dosada kreditnim zaduživanjem grada, što, u konačnici, plaćaju sami građani. Transparentno ću objavljivati način trošenja novca iz gradskog proračuna, što će povećati povjerenje građana u rad gradske vlasti.

Maruševac je iznio i planove kapitalnih investicija.

-Pokrenut ćemo izgradnju stanova za mlade obitelji, uz mogućnost otkupa po najnižim stopama na tržištu. Tu je i realizacija projekta 4.osnovne škole na istoku grada, kao i dječjeg vrtića na istom području. Za smještaj teško bolesnih građana planiram izgradnju hospicija sa svom potrebnom infrastrukturom. U planu je i uređenje parka za kućne ljubimce, iznio je neke od svojih planova Maruševac, kojeg su njegovi kolege nazvali Super Mariom.

Njegovu i kandidaturu zamjenice Gordane Kelemen podržali su supredsjednici Slobodne Hrvatske Danijel Galović i Ivan Pokupec koji su izrazili uvjerenje da će njihovi kandidati iz Čakovca pokrenuti oluju sa sjevera.

Najnovije vijesti

Pročitajte više