MATICA HRVATSKA OGRANAK ČAKOVEC

Sudjelujte u stvaranju Hrvatskog kajkavskog kolendara 2023.

Autor: Stjepan Mesarić Foto/Video: Stjepan Mesarić
- Advertisement -

Ogranak Matice Hrvatske u Čakovcu započeo je pripreme za stvaranje uvjeta za izdavanje Hrvatskog kajkavskog kolendara 2023., a glavna urednica kalendara i tajnica ogranka Anita Novak dosadašnjim i potencijalnim novim suradnicima na izradi kolendara upućuje poziv da započnu pisati i stvarati tekstove i fotografije za novo izdanje jedinstvene i kvalitetne edicije ponajbolje na ovim prostorima.

Novakovoj se pridružuje predsjednik ogranka profesor Ivan Pranjić, te njih dvoje sve suradnike, stare i nove pozivaju da svoje uratke pošalju na internetsku adresu ogranka, matica.cakovec@gmail.com, najkasnije do posljednjeg dana srpnja ove godine.

– Novi kalendar biti će sličan dosadašnjima što se tiče formata, oko 400 stranica, dakle tiskati ćemo 2000 primjeraka i rubrika, a svečano predstavljanje bi trebalo biti krajem studenog, nakon dvije epidemiološke godine u zajedništvu svih suradnika i predstavnika Matice hrvatske, te društvenih i vjerskih uzvanika – ističe Anita Novak.

– Tekst mora biti pisan računalom u nekoj inačici programa MS WORD, a preporučamo korištenje formata Times New Roman. U tekstu priloga veličina slova je 12, a prored 1,5 – naglašava predsjednik profesor Ivan Pranjić i poziva suradnike na predan rad i viđenje u Čakovcu.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

‘Žibeki’ posjetili policijsku upravu međimursku

U sportskoj dvorani i dvorištu policijske uprave mališani su...

Utrka Grada Čakovca održat će se tek narednog tjedna

Utrka Grada Čakovca koja se trebala održati danas s...

Pohvale koje gode, ali strpljenja…

- Medjimurski.hr i autor priloga Mladen Grubić, a čini...