SRAMOTNA ODLUKA

Sudac iz Koprivnice smatra da diranje djevojčice za grudi nije kazneno djelo!

Ilustracija

Županijski sud u Varaždinu prihvatio je žalbu tužitelja i potvrdio optužnicu kojom se 61-godišnji učitelj iz Bakovčica tereti za spolnu zloporabu djeteta mlađeg od 15 godina, javlja Podravski list.

Evo za što točno koprivničko tužiteljstvo tereti učitelja:

– U područnoj školi 10. lipnja 2020. godine oko 10 sati, znajući da je učenica te škole dijete, pod izlikom da mu pomogne, učitelj je pozvao djevojčicu u školsko skladište gdje je dolaskom do ulaznih vrata stao iza njezinih leđa i podigao joj ruke te je potom primio za grudi govoreći joj pritom da je dobra, lijepa i slatka – piše Podravski list.

Sudac Krešimir Pavlović smatrao je kako diranje djevojčice za grudi i tepanje nije kazneno djelo te je svoju odluku, koja je objavljena na portalu Klikaj.hr, obrazložio ovako:

‘U konkretnom slučaju radnje koje su opisane u optužnom aktu i inkriminiraju se optuženom ne sadržavaju niti jedno od aktualnih kaznenih djela. Kako u optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici, odnosno u činjeničnom opisu kaznenog djela, nisu navedene radnje kojima se grubo povređuje stid i moral, nego je to nepristojno i nedolično ponašanje sa spolnim konotacijama koje ne predstavlja objektivni supstrat za postojanje bludne radnje u smislu Kaznenog zakona te kako sud nije ovlašten za izmjenu činjeničnog opisa kojim bi okrivljenika teretio više od onoga što mu se stavlja na teret optužbom, odnosno nije ovlašten dodavati segment koji se odnosi na subjektivni element kaznenog djela, radnje opisane u činjeničnom opisu kaznenog djela koje se okrivljeniku stavljaju na teret ne predstavljaju kazneno djelo. Stoga je sud obustavio kazneni postupak protiv okrivljenika jer djelo koje je predmet optužbe nije kazneno djelo.’

Cijelu priču možete pročitati ovdje.

Najnovije vijesti

Pročitajte više