U KOPRIVNICI

STRAVA NA PSIHIJATRIJI Pacijent slučajno upaljačem zapalio masku i dio odjeće te zadobio teške opekline

U srijedu, 10. ožujka, na Odjelu psihijatrije Opće bolnice dr. Tomislav Bardek zapalio se pacijent, javlja ePodravina.

Cijeli slučaj danas je na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke komentirao ravnatelj bolnice u Koprivnici doktor Mato Devčić.

– Pacijent rođen 1951. godine, slučajno je upaljačem zapalio masku i dio odjeće u kojoj je bio, koju je nosio na tome odjelu. Nakon žurne reakcije djelatnika odjela, bolesnik je zbog težine opeklina prebačen na intenzivni odjel. Ondje je primarno zbrinut i stabiliziran. U petak je, prema dogovoru, premješten na Odjel za opekline u zagrebačku Kliniku za traumatologiju. U roku od 24 sata, sukladno pravilniku, obaviješteno je Ministarstvo zdravstva, proveden je stručni nadzor te su zatražena očitovanja svih zaposlenika koja smo dužni dostaviti ministarstvu. Sve institucije trenutno postupaju – rekao je Devčić, a prenosi ePodravina.

Ravnatelj je objasnio i od kud pacijentu upaljač u bolnici.

– Na Odjelu psihijatrije dopušteno je pušenje u određenim prostorijama. Upaljač mu je očito bio dostupan te se to, nažalost, dogodilo. Riječ je o slučajnom zapaljenju. Koliko dosad znamo, nije riječ o pokušaju suicida – piše ePodravina.

Najnovije vijesti

Pročitajte više