GRAD VARAŽDIN

Stogodišnja ljepotica – Druga osnovna škola zasjala u punom sjaju

Konferencijom za novinare uspješno je završen projekt energetske obnove II. osnovne škole u Varaždinu. Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok  izrazio je zadovoljstvo obavljenim radovima: Stvarno možemo biti zadovoljni. Ovako lijepo obnovljene škole u Hrvatskoj nema. Energetski učinkovite i ovakvoga kruga, dvorišta škole  u središtu grada, to nećtee nigdje naći u Hrvatskoj.  – zahvalio se gradonačelnik svima koji su radili na projektu te istaknuo: Osim energetske obnove škole, ovojnice i stolarije, škola je obnovljen i iznutra. Zamijenjeni su radijatori i sustav grijanja, rasvjetna tijela. Već sada je ušteda energenata više od 50 posto. Škola je sada postala cjelina, spojena je dvorana i svi dijelovi škole. Ovime Grad Varaždin završava vrlo važan ciklus obnove i dogradnje škola te stvaranja uvjeta da sve škole rade u jednoj smjeni. – zaključio je gradonačelnik najavivši da će se prijavom na ITU projekte obnoviti potkrovlje škole i zvjezdarnica po čemu je ta škola jedinstvena. Najavljeno je i uređenje okoliša škole.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvo, a ukupna vrijednost je bila 17,8 milijuna kuna. Ernest Habek, ravnatelj škole prenio je zadovoljstvo učenika i njihovih roditelja kako je obnovljena škola koja će uskoro obilježiti stotu godišnjicu izgradnje. Konkretnim iznosima računa posvjedočio je o velikom uštedama na utrošku energije.

Silvije Krsnik, predstavnik izvođača radova poduzeća Hidroing istaknuo je da im je bilo čast i zadovoljstvo u potpunosti realizirati zahtjevni projekt obnove cijele zgrade pogotovo jer su se radovi odvijali u otežanim uvjetima pandemije.

Najnovije vijesti

Pročitajte više