OTVORENJE RADOVA NA BAZENIMA

STJEPAN KOVAČ: Prvi kupači u novim grijanim bazenima okupat će se početkom listopada ove godine!

Na gradilištu budućih otvorenih bazena na čakovečkom gradskom kupalištu održana je konferencija za novinare, na kojoj su o početku radova govorili gradonačelnik Čakovca, Stjepan Kovač, te direktor gradskog poduzeća Ekom, Miodrag Novosel.

– Izuzetno sam sretan što je konačno krenula dugo pripremana, obećavana i iščekivana izgradnja otvorenih bazena u Čakovcu, neposredno uz postojeće zatvorene bazene. Čakovec od 1998. godine nema otvorene bazene, jer su tada srušeni stari u čakovečkom parku. Dvije godine kasnije izgrađeni su ovi zatvoreni i od onda zapravo traju razgovori o otvorenim bazenima. Sve potrebne procedure su obavljene, izabran je izvođač radova “Hidroing”, a posao mora biti gotovo u 200 kalendarskih dana. Izgradit će se glavni bazen, dječji bazen, dječje igralište, restoran, vanjske svlačionice i strojarnica. Ukupno ćemo dobiti 1.819 četvornih metara nove vodene površine. Sve to stajat će oko 27 milijuna kuna. Riječ je o rekreacijskim bazenima za sve uzraste koji će se moći koristiti i za treninge plivača, a cijene ulaznica, kako predviđamo, bit će na nivou sadašnjih, ali ćemo ponuditi daleko veću usluga. Dakle, jedna ulaznica za bazene i na otvorenom i zatvorenom dijelu – naglasio je Kovač.

Novosel je dodao da će ovom izgradnjom građani dobiti mjesto za kupnje, a grad Čakovec povećati svoju rekreacijsku, sportsku i turističku ponudu. Dnevno se sada prodaje od 380 do 400 ulaznica, a izgradnjom otvorenih bazena s grijanom vodom, predviđamo da će ta brojka porasti na oko tisuću, kazao je Novosel.

Najnovije vijesti

Pročitajte više