PRELOŠKI „TRBUH GRADA” DANAS VIŠE NEGO PUN

Stigle su i domaće jagode iz Čukovca

Prošli puta, u osvrtu na rad Gradske tržnice u Prelogu, smo istaknuli kako je uz bogatu ponudu izostalo voće. Kao da nas je netko čuo pa se ovdje u jednom kutku s vrećama jabuka, po cijeni od 20 i 30 kuna, pojavio Preložanin Goran Slaviček, a jagode iz svog plastenika ovamo je dovezla Katica Piljak iz Čukovca, onog u Podravini.

-Ljudi su bili nestrpljivi jer ovamo u ovo vrijeme s jagodama dolazim već 20-tu godinu – rekla je i dodala kao su mjerice po 10 i 20 kuna.

Inače, Katica je prodavačica čija je tezga uređena „kak v apoteki”. Interes je bio veliki. Stekli smo dojam kao i kod svih tezgi i štadnova, da je tržnica doživjela neko novo doba.

Podalje od svega toga, među mnoštvom parkiranih automobila, bila su dva traktora s prikolicama nudeći proizvode s polja, pretežno krumpir u vrećama, luk….Prodavači su došli iz Belice, a pitajući ih kako su zadovoljni prodajom, postariji gospodin je rekao:

-Nikako! Ako mi ostane 200 kuna je punu, jer treba računati prijevoz, placovinu pa jednu kavicu. No, kaj, prodaja mora ići.

Vreću od 10 kilograma crvenog krumpira prodao nam je za svega 20 kuna. Požalio se čovjek na niske cijene i izrazio zabrinutost kamo će s krumpirom kojeg kod kuće ima u velikim količinama.

Još uvijek je na tržnici bila najveća ponuda presadnica povrća i cvijeća, što se i najviše tražilo.

Najnovije vijesti

Pročitajte više