UDOMITELJSTVO I EKOLOGIJA

Štand u dvojakoj ulozi

U mnoštvo na tržnici Murskog Središća primjereno se i edukativno uklopio štand Udruge udomitelja  MŽ.

-Uz obilježavanje Dana planete Zemlje prvenstveno nam je cilj promovirati udomiteljstvo. Ukazati na potrebu za više udomitelja, rekla nam je čelnica Udruge Marina Hoblaj (na slici lijevo) iz Murskog Središća.  S njom je bila  Vesna Horvat, zaposlena u Udruzi udomitelja djece Međimurja na pola radnog vremena.

-Svjetski dan planete Zemlja Udruga udomitelja djece Međimurja je obilježila u sklopu projekta Siguran dom koji se sufinancira europskim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, a Udruga udomitelja djece Međimurja je u projektu partner Centru za civilne inicijative iz Zagreba, istaknula je Horvat i dodala:

-U projektu sudjeluje udomljena djeca, djeca iz lokalne zajednice te udomitelji kroz razne kreativno-edukacijske radionice. Tako je prilikom obilježavanja Svjetskog dana planeta Zemlje održana radionica pečenja kolača, kruha od koprive, a djeca su izradila prigodan plakat. Tom prilikom pozvali smo 4. a razred Osnovne škole Mursko Središće, koji polazi i jedno udomljeno dijete te smo sudionicima prezentirali kako čuvati našu planetu Zemlju i kako se treba s poštovanjem odnositi prema njoj, ne zagađivati je i voljeti je.

Potporu njihovom štandu dao je gradonačelnik M. Središća Dražen Srpak i učenici 4. razreda OŠ Mursko Središće s učiteljicom Željkom Žganec.

Najnovije vijesti

Pročitajte više