GRADONAČELNIK S GITAROM

SREĆKO KRIŠTOFIĆ (DP): Svi oni koji žele dobro Čakovcu su na istoj strani

U politici me danas malo što toga može iznenaditi, ali kandidaturu Srećka Krištofića za čakovečkog gradonačelnika nisam predviđao.  Ovaj vrsni glazbenik i gitarista surađivao je i nastupao s nizom čakovečkih i međimurskih bendova, pokrenuo tonski studio Lucky Music i sa sinom Hrvojem glazbenu školu Garaža, ali je očito trebao novi izazov i avanturu koju je našao u politici i kao kandidat Domovinskog pokreta ušao u gradonačelničku utrku.

Na današnjem predstavljanju u čakovečkom Millenium centru rokerski outfit je zamijenio dress codom primjerenijim političarima, pa nas je zanimalo koje su ga note privukle u politiku.

-Mislim da je politika isto pjesma kao i svaka druga i ne treba se toga bojati. Dapače, ako želimo pjevati, ako želimo sudjelovati u toj melodiji moramo ući u orkestar, slikovito objašnjava Krištofić.

U iznošenju svog programa, a i u razgovoru za portal medjimurski.hr, nije se želio osvrtati na one koji su vodili grad u prethodnim razdobljima.

-Kao što sam rekao predstavljajući kandidaturu, ne bih kudio nijednu bivšu vlast. Zahvalan sam svima koji su se trudili da nam u Čakovcu bude dobro, a mi vjerujemo da možemo još i bolje. Ja bih želio neke stvari promijeniti i pretvoriti Čakovec u centar kakav je bio. Kulturni, sportski, gospodarski.. Želim urediti i sadržajno oplemeniti centar grada da postane vrelo društvenog života kao što je nekad bio, rekao je Krištofić.

U svom programu Krištofić naglasak stavlja upravo na spomenuto vraćanje kulturnih i sportskih sadržaja u grad te aktiviranje raznovrsnih poslovnih mogućnosti u središtu Čakovca. Zalaže se za povlašteni najam gradskih prostora obrtnicima i malim poduzetnicima. Isto tako traži neodgodivu izgradnju 4.osnovne škole, kao i novog Centra za odgoj i obrazovanje. Predlaže rekonstrukciju gradskog sajma u višefunkcionalni prostor s prometnim rješenjima koja će olakšati odvijanje prometa, parkiranje i kretanje pješaka na tom području.

Za njegovu zamjenicu kandidira se profesorica Aleksandra Srnec koja smatra upitnim prioritete aktualne gradske vlasti. Kao primjer navodi izgradnju otvorenih bazena i drži da postoje važnije investicije od toga. Podršku kandidaturi dao je i predsjednik Domovinskog pokreta Međimurske županije Tin Hrgović.

Na kraju smo Srećka Krištofića pitali kako gleda na kandidaturu kolege glazbenika Maria Maruševca. Jesu li na suprotnim stranama?

-Smatram da nismo na suprotnima stranama. Želimo li dobro Čakovcu onda smo svi na istoj strani, poručio je Krištofić.

Najnovije vijesti

Pročitajte više