ZANIMLJIVA IZLOŽBA

Slovenska autorica Biserka Sijarič izlaže od 3. ožujka u Varaždinu

Ovogodišnja suradnja Gradskog muzeja Varaždin i galerije Zlati ajngel započinje izložbom fotografija slovenske autorice Biserke Sijarič.

Izložba će biti postavljena u izložbenom salonu palače Sermage Gradskog muzeja Varaždin i u galeriji Zlati ajngel od 3. ožujka do 4. travnja ove godine.

Biserka Sijarič (r. 1971., Ljubljana) bavi se fotografijom od djetinjstva, a danas djeluje u Foto-video klubu Lendava. Nositeljica je umjetničke fotografske titule AFIAP. Njezine fotografije nagrađene su u Sloveniji i inozemstvu, a izlagala je na 14 samostalnih i više od 40 skupnih izložbi. Osim kao fotografkinja, djeluje i na literarnom području.

Iz predgovora Igora Ternara:

‘Vjerujem da je tema predstavljanja nogometne utakmice na umjetnički način bila dovoljan izazov za autoricu… Nije fotografirala nogometno igralište i utakmicu kao dio sportskog spektakla, već nam je pokazala život koji je tekao uz njega. Gledajući izložene portrete, možemo odmah primijetiti da Biserka ne samo da gleda fotografije u tražilu svog digitalnog fotoaparata već ih vlastitom suptilnošću i precizno kadrira… Pokazujući kišne kapi ispred portreta ili isključujući dubinsku oštrinu, ljudi koje prikazuje utjelovljuju osjećaje, dojmove i slutnje današnjeg čovjeka i tako predstavljaju izazov svakom promatraču.’

Napomena:

– S obzirom na epidemiološke mjere, ne organizira se otvorenje izložbe uz nazočnost publike – poručuju organizatori.

Otvoreno za razgled (za posjetitelje od četvrtka, 4. ožujka 2021.):

– GMV Palača Sermage: utorak – petak od 9 do 17 sati, subota i nedjelja od 9 do 13. sati. Ponedjeljkom i na državne blagdane zatvoreno.

– Galerija Zlati ajngel: utorak – petak od 18 do 20 sati, subota i nedjelja od 10 do 12 sati. Ponedjeljkom i na državne blagdane zatvoreno.

Najnovije vijesti

Pročitajte više