LUDA NOĆ ZA MOMKE

SLETIO U DRAVU Neovlašteno koristio vozilo, činio prekršaje, a na kraju završio i u rijeci

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 19-godišnjak s područja varaždinske županije počinio kazneno djelo Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari.

Utvrđeno je da je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom te je uhićen i uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja priveden na Općinski sud u Čakovcu, Prekršajni odjel, gdje je rješenjem određeno zadržavanje do 15 dana nakon čega je predan u zatvor, u Varaždinu – javljaju iz Policijske uprave međimurske.

U utorak, 27. travnja 2021. godine u jutarnjim satima proveden je očevid na vozilu nakon čega je vozilo predano vlasniku.

Podsjećamo da je 27. travnja 2021. godine oko 2 sata i  45 minuta između naselja Donji Vidovec i Donja Dubrava, ophodnja Policijske postaje Prelog, pokušala je uporabom zvučnih i svjetlosnih znakova zaustaviti osobni automobil varaždinskih registarskih oznaka, koji je došavši u Donju Dubravu nastavio vožnju šljunčanim putem uz lijevu obalu rijeke Drave, gdje je sletio u rijeku.

Na mjesto događaja upućena je Javna vatrogasna postrojba grada Čakovca, čiji ronioci nisu pronašli osobe u vozilu. Pregledom okolice pronađene su tri osobe koje su isplivale iz rijeke, maloljetnik za kojim je raspisana potraga i 24-godišnjak s područja varaždinske županije i maloljetnik s područja grada Čakovca (sve tri osobe neprijavljeno borave na širem području grada Čakovca), stoji u izvješću.

Zatečene osobe vozilima hitne pomoći prevezene su na liječnički pregled u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da nisu ozlijeđene, nakon čega su dovedene u službene prostorije Policijske postaje Prelog.

Nadalje, prema saznanjima, s njima je bila i četvrta osoba, 19-godišnjak s područja varaždinske županije, a koja je također isplivala iz rijeke te je naknadno pronađena i dovedena u službene prostorije.

Najnovije vijesti

Pročitajte više