DVD PRELOG IMA NOVOG PREDSJEDNIKA

Slavko Štefan nakon 28 godina naslijedio Josipa Posavca

Na nedavno održanoj godišnjoj izbornoj skupštini DVD-a Prelog za novog je predsjednika izabran 51 godišnji Preložanin Slavko Štefan koji je na toj dužnosti naslijedio 56 godišnjeg Josipa Posavca, čovjeka koji je pola života bio predsjednik preloških vatrogasca.

Slavko će 22. ovog mjeseca proslaviti 51. rođendan, a uz dobrovoljno vatrogastvo dugi niz godina je zaposlenik poduzeća „Komet“ u Prelog.

-U redove DVD-a Prelog ušao sam 1987. godine i to kao operativni vatrogasac, zajedno sa grupom prijatelja, motivirani željom da kao vatrogasci pomažemo ljudima u nevolji – kazao je kratko o svojim počecima humanog djelovanja i dodao kako je u vatrogastvu po zvanju vatrogasni časnik I klase. Završio je specijalnost za spašavanje pri tehničkim intervencijama, kao i specijalnost za pružanje prve pomoći.

Za dosadašnji rad na polju zaštite i spašavanja ljudskih života i njihove imovine nagrađen je Spomenicom za 30 godina članstva u DVD-u, 1997. godine je dobio brončanu, a 2005. godine srebrnu vatrogasnu medalju.

– Biti čelni čovjek tako uglednog DVD-a kao što je to DVD Prelog, znači najprije veliku čast, a istovremeno i veliku odgovornost jer DVD Prelog je ipak najstarije vatrogasno društvo u Međimurju, i sigurno jedno od najorganiziranijih i najopremljenijih – istaknuo je i rekao kako je nakon 28 godina na toj dužnosti naslijedio iskusnog Josipa Posavca i sigurno mu odmah u početku neće biti lako.

– Nekih velikih promjena neće biti jer ja sam i dosad kao predsjednik Nadzornog odbora dobro upućen u rad društva, a ako se ukaže potreba za kakvom promjenom u dogovoru sa zapovjednikom DVD to će se i napraviti. Opremanje vatrogasne postrojbe DVD-a glavni je zadatak predsjednika. Na sreću kod nas u DVD-u Prelog oduvijek je naša operativna vatrogasna postrojba bila prioritet i mi smo se bavili najprije i najviše onim za što su u stvari vatrogasna društva osnovana i postoje, a to je pomaganje ljudima u nevolji – istaknuo je i za kraj dodao kako će sve planove realizirati kao i dosad uz podršku grada Preloga i zalaganjem svih članova DVD-a.

Najnovije vijesti

Pročitajte više