ODRŽALI POSLJEDNJU RADNU SJEDNICU

Skupština Međimurske županije završila rad u ovom mandatu

Još desetak dana nas dijeli od krajnjeg datuma za raspisivanje lokalnih izbora koji se, sukladno zakonu, održavaju svake četiri godine treće nedjelje u svibnju. Budući da bi se ove godine lokalni izbori, prema toj odredbi, trebali održati 16.svibnja bliži se kraju i zakonski rok za njihovo raspisivanje od najmanje 30 i najviše 60 dana ranije.

Jedinice lokalne samouprave zbog toga privode kraju rad svojih predstavničkih tijela, pa je to, prošlog četvrtka, učinila i Međimurska županija. Iako je, kao što smo već pisali, atmosfera oko nekih tema na posljednjoj sjednici bila usijana i očigledno predizborna, mnogo su mirnije bile ocjene rada Skupštine u proteklom razdoblju. Njezin predsjednik Mladen Novak ovako je ocijenio mandat na isteku.

-U četiri godine rada iza nas bilo je i dobrih trenutka, a bilo je i malo žešćih rasprava. To je draž naše demokracije, zato i jesmo tu da sučelimo mišljenja i da probamo donijeti najbolje odluke. Svim vijećnicima, svim zaposlenicima Međimurske županije, naravno i izvršnoj vlasti zahvaljujem na suradnji, a vidjet ćemo što nosi budućnost i u kakvom sastavu ćemo se ponovno okupiti ovdje. Gledajući učinjeno vjerujem da smo, na neki način, ipak doprinijeli da u Međimurju bude barem malo bolje, bez obzira na aktualnu situaciju s pandemijom koronavirusa koja drži u okovima cijeli svijet, rekao je Novak.

Međimurski župan Matija Posavec izrazio je zadovoljstvo i ponos učinjenim.

Posljednjom sjednicom Skupštine Međimurske županije u ovom sazivu praktično je završen mandat županijskog predstavničkog tijela, dok će formalni završetak biti njegovim službenim raspuštanjem do 15.travnja . Na protekle 22 sjednice u ovom mandatu usvojeno je preko 300 prijedloga i odluka različite vrste. Tijekom cijelog mandata se radilo, gradilo, pripremali su se novi projekti, prijavljivali na natječaje s ciljem razvoja našeg zavičaja. Ponosan sam na svaku realiziranu investiciju, na svaki projekt, na svaku kunu povučenu iz EU fondova, na svaki uspjeh naših učenika, radnika, poduzetnika, poljoprivrednika i mislim da Međimurje danas nije isto kao prije osam ili prije četiri godine. Razvijenije je, bolje, kvalitetnije, ali uvijek treba težiti još boljem i uvijek svakome, osobito u politici, treba na prvom mjestu biti jedna visoko podignuta ljestvica koju onda pratite realizacijom konkretnih projekata. Naša želja i cilj je da i dalje stvaramo pozitivnu sliku o Međimurju, promoviramo naše vrijednosti, ljude, rezultate i uspjehe. Hvala svima koji tome doprinose, poručio je Posavec.

U proteklom sazivu Skupština Međimurske županije imala je 41 vijećnika, dok će ih, sukladno izmijenjenim zakonskim odredbama, u novom mandatu biti ukupno 37, uz jednog vijećnika iz redova nacionalnih manjina.

Najnovije vijesti

Pročitajte više