PET PUTA PREDSTAVLJEN NA DRŽAVNOM LIDRANU

Školski list „Draško” je ponos Osnovne škole Draškovec

U Osnovnoj školi Draškovec s razlogom su ponosni na školski list “Draško“.

-Jedan u nizu uspjeha na koje smo ponosni u Osnovnoj školi Draškovec i po čemu smo prepoznatljivi zasigurno je školski list Draško, plod marljivog rada učenika i voditeljice novinarske skupine, učiteljice hrvatskog jezika Ivane Beti, rekla nam je Margit Mirić, ravnateljica OŠ Draškovec.

„Draško” izlazi jednom godišnje i kontinuirano bilježi aktivnosti i projekte u kojima škola sudjeluje, proslave i blagdane kojima se učenici i učitelji vesele, njihova  postignuća te razne uspjehe učenika i učitelja, kao i mnogo zanimljivih događaja sa školskih hodnika i puno šire. U njegovom stvaranju sudjeluje čak 35 od 46 učenika viših razreda, a rado se uključuju i učenici nižih razreda, učitelji i svi ostali djelatnici škole.

“Draško” je prepoznat i na nacionalnoj razini.

– Posebno se možemo pohvaliti činjenicom da „Draško” od 2015. godine postiže zapažen uspjeh na državnoj Smotri LiDraNo. Tako smo čak pet puta imali čast sudjelovanja na državnoj razini smotre, a jedino 2019. godine list nije bio dio tog uspjeha, jer tada nije ni bio tiskan. Naš školski list je, kako mu tepamo, osobna iskaznica škole, pohvalnica učenicima i učiteljima, obiteljska fotografija koja putuje diljem zemlje pa i šire te nas predstavlja na najbolji mogući način. „Draška” je na dar dobila bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, prilikom posjeta učenika Pantovčaku, darovan je i konzulici Vesni Haluga u Pečuhu, veleposlaniku Goranu Grliću Radmanu u Budimpešti, svim prijateljskim školama diljem Mađarske, gradonačelniku Ljubomiru Kolareku, županu Matiji Posavcu… Kako bi izložili školski list kao podsjetnik na sve ono što našu školu čini posebnom, na hodniku smo izradili zid ponosa s natpisom “Draško – naš ponos”. Zid krase uokvirene naslovnice svih godišta koja su do sada izdana, a pred zidićem je udobna klupica na kojoj učenici mogu pročavrljati, prokomentirati objavljene sadržaje i smisliti nove teme za slijedeći broj „Draška”, ispričala nam je ravnateljica Mirić.

Ova školska godina po mnogočemu je izazovnija i posebnija od prethodnih. Tako je i državna smotra LiDraNoprije nekoliko dana održana online. Za tu prigodu vrijedni su novinari, uz svoju mentoricu, pripremili pravi morski ambijent u učionici, a poseban je trud u prezentaciji  školskog lista uložio ovogodišnji urednik, sedmaš Velimir Tota.

-Ističem da je od mnoštva uspjeha i posebnosti naše škole, upravo „Draško” onaj koji me čini najponosnijom ravnateljicom u Međimurskoj županiji. On je sveobuhvat svega onog u čemu vidim smisao svog posla, zbog čega mi zatreperi ruka i srce kada listam časopis i prisjećam se onog najpozitivnijeg, najizazovnijeg, najuspješnijeg, rekla je za kraj, dodavši:

-Hvala Ivani Beti  i vrijednim novinarima !

A što drugi kažu o “Drašku”?

Član Stručnog povjerenstva državne Smotre LiDraNo 2021. iz Agencije za odgoj i obrazovanje, diplomirani dizajner Marko Baus, nahvalio je “Draško” riječima:

-Draško je primjer lista koji inspirira u dizajnu, primjer jednog kreativnog razmišljanja i jedne priče koja stvara identitet. List je prepoznatljiv i vrlo karakterističan. Draško je primjer i dokaz da nije nužno imati produkciju u punoj boji da bi list imao dobar dizajn. Dapače, ovo je jedan od najboljih i najuspješnijih dizajna na ovogodišnjoj Smotri osnovnoškolskih listova. Lijep kompliment, zar ne ?

„Drašku“ želimo još  mnogo godina izlaženja !

Najnovije vijesti

Pročitajte više